1 de 10
SOCIETAT

S'amplien els Espais d'Aprenentatge Digital amb tres nous punts d'atenció presencial

Són a les dues biblioteques municipals i a l'antic Hospital

Un dels espais d'aprenentatge en un centre cívic | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 5 d'abril de 2022 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals amplia la xarxa d'Espais d'Aprenentatge Digital amb la incorporació de tres nous punts d'atenció presencial a les dues biblioteques municipals i a les dependències de l'antic hospital. Els Espais d'Aprenentatge Digital "són espais físics de divulgació, repartits en diferents serveis i equipaments municipals, on la ciutadania pot trobar-hi eines i acompanyament que li permeten relacionar-se amb normalitat amb l’administració electrònica", segons han apuntat fonts municipals.

Aquests espais ofereixen equips informàtics, connexió gratuïta a Internet i acompanyament personalitzat, per tal d’aprofundir en el coneixement de la tramitació a través d’Internet amb qualsevol administració; la Carpeta Ciutadana; i eines per avançar en l’autonomia digital de la ciutadania.

A partir del mes d'abril es posaran en marxa els tres nous punts d'atenció a la Biblioteca Central Xavier Amorós, a la Biblioteca Pere Anguera i a les dependències municipals de l'antic hospital, al carrer de Sant Joan. Actualment ja n'hi havia als centres cívics del Carme, Llevant, Mas Abelló, Mestral, Migjorn, i Ponent, així com diverses oficines municipals. L’acompanyament personalitzat sempre és amb cita prèvia, que es pot sol·licitar als equipaments on hi ha un punt d'atenció, a www.reus.cat/feselclic o trucant al 977010 010.

Des del passat mes de novembre de 2021, els espais d'aprenentatge digital compten amb dos professionals contractats a través de plans d'ocupació per tal de fer l'acompanyament a la ciutadania. En cinc mesos, s'han atès a 208 persones, majoritàriament des dels espais ubicats als centres cívics. El 56% dels tràmits realitzats són amb l'administració catalana. La preisncripció escolar i la sol·licitud del bo social tèrmic han estat els més realitzats. El 27% dels tràmist són amb l'Ajuntament. I el 17% restant són amb l'administració estatal. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: