POLICIAL

Detenen un lladre disfressat de dona gran per atracar una joieria a punta de pistola a Tarragona

El presumpte autor, que anava acompanyat d’una dona, es va aconseguir endur joies i rellotges d’alta gamma per valor de 231.500 euros

per Redacció, Tarragona | 5 d'abril de 2022 a les 10:03 |
L'home anava armat i va amenaçar les treballadores | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones, un home i una dona, a qui se’ls atribueix un robatori violent amb arma de foc a una joieria de Tarragona i un delicte de tinença il·lícita d’armes.

Sobre les 2 del migdia del dia 16 de març passat, un individu disfressat amb roba de dona gran, perruca, ulleres de sol i que caminava amb una crossa, va accedir a una joieria ubicada a la zona centre de Tarragona. Un cop a l’interior, aquesta persona, sempre segons el relat policial, va col·locar la crossa a la porta de seguretat de l’establiment per evitar que es tanqués i posteriorment va treure una arma de foc de la bossa de mà.

L’autor va amenaçar amb l’arma de foc dues treballadores i els va exigir que obrissin diversos aparadors amb rellotges i joies, d’on es va endur un botí valorat en 231.500 euros. Per garantir-se la fugida de l'establiment l’autor va amenaçar una de les treballadores i se la va endur fins a la mateixa porta de sortida per evitar que d’altres treballadors accionessin els mecanismes de seguretat dels accessos de la botiga.

La investigació es va centrar en la recerca d’indicis que permetessin identificar a l’autor material dels fets, així com si disposava d’alguna altra persona que va ajudar-lo en l’atracament. A banda de l’autor material, un home de 44 anys, els investigadors van constatar la participació en els fets d’una dona de la mateixa edat.

El 30 de març es va activar un dispositiu de localització i detenció dels autors, que es trobaven a la mateixa ciutat de Tarragona, on van quedar detinguts. En l’escorcoll se’ls va localitzar diverses joies i rellotges, algunes de les quals peces i models d’alt valor, 45.000 euros en efectiu i l’arma de foc utilitzada per a l’atracament, que va resultar ser simulada. També se’ls va trobar una targeta de visita d’una joieria del centre de Madrid.

En cooperació amb la UDYCO Central de la Policia Nacional, es van aconseguir atribuir als dos detinguts una compravenda per valor de 6.000 euros d’un dels rellotges d’alta gamma sostrets, que va tenir lloc en una joieria de Madrid pocs dies després de l’atracament. La col·laboració entre ambdues unitats és força habitual en investigacions d’aquesta tipologia, ja que sovint els autors són molt itinerants.

A l’autor material de l’atracament li consten 23 antecedents per delictes patrimonials violents i ha complert més de vint anys de condemna a presó per robatoris violents. Un cop van passar a disposició de l’autoritat judicial el jutge va decretar l’ingrés a presó per a les dues persones detingudes.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: