SETMANA SANTA 2022

Josep Maria Gort és l'artista encarregat de decorar el ciri pasqual de la Sang

L’element litúrgic va ser presentat aquest dilluns a la galeria Anquins

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 5 d'abril de 2022 a les 09:59 |
Imatge de l'acte a la galeria Anquins de Reus | Cedida
Josep Maria Gort ha estat l'artista local escollit enguany per decorar el ciri pasqual de la Real Congregació de la Puríssima Sang. L'acte de presentació del ciri va tenir lloc aquest passat dilluns, a la galeria Anquins de Reus. En la seva intervenció, Gort va agrair l'oferiment i va explicar el significat dels  símbols que hi ha aportat, com ara un colom, una imatge del Temple o un corder. L’element també inclou l’escut de la Sang i les lletres gregues Alpha i Omega, únic requeriment que els promotors requeixen als artites.
 
A l'acte, també es va presentar el programa d’activitats de la Congregació de la Sang d'aquesta Setmana Santa. En la seva intervenció de tancament, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va destacar el gran sentiment religiós i popular que té aqueta celebració a la nostra ciutat, a més de recordar el mossèn Estanis Figuerola. 
 
D'aquesta manera, el ciri pasqual decorat per Josep Maria Gort presidirà les celebracions litúrgiques del temple de la Sang aquest 2022. L'any 1999, durant el clavariat de Josep Ramon Pallejà, es va acordar que el ciri pasqual seria pintat cada any per un artista local, iniciant-se així una tradició que se celebra cada any dies abans de Setmana Santa, excepte els passats dos anys, afectats per la covid.
 
Josep Maria Gort se suma a altres artistes que han participat en aquesta manifestació religiosa i artística, com ara Neus Segrià, Ramon Ferran, Artur Aldomà, entre altres.
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: