1 de 10
MEDI AMBIENT

Un «escape room» itinerant va pel territori per conscienciaciar sobre l'emergència climàtica

Al Baix Camp, se l'espera a Riudecanyes i a Vilaplana

L'«escape room» va per diverses localitats | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 5 d'abril de 2022 a les 09:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Nou de Gaià és el primer municipi que ha acollit l'escape room itinerant sobre l'emergència climàtica que la Diputació ofereix als municipis de la demarcació. Es tracta d'un recurs d'educació i sensibilització ambiental que els veïns i veïnes de totes les edats poden gaudir en grups de quatre persones i on se'ls plantegen els principals reptes ambientals als quals ens enfrontem i han d'intentar aportar-hi solucions.

El diputat delegat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Josep Forasté, ha destacat que "l'emergència climàtica representa un repte global i cal que tots, amb els nostres costums, rutines i hàbits diaris siguem més eficients i reduïm l'impacte de la nostra activitat sobre el medi ambient".

El diputat ha visitat el nou escape room instal·lat al Casal Municipal de la Nou de Gaià aquest dissabte, acompanyat de la regidora del municipi, Blanca Guillén. Més d'un centenar de veïns i veïnes del municipi han pogut gaudir de l'activitat durant tot el cap de setmana.

11 municipis més de la demarcació oferiran properament durant un cap de setmana l'escape room: Alfara de Carles, la Secuita, Riudecanyes, Albinyana, Perafort, Ascó, Garcia, Villalba i els Arcs, Rodonyà i Vilaplana. S'estan tancant també noves localitzacions, a partir de les peticions que els propis municipis han fet arribar a la Diputació de Tarragona.

L'escape room s'ha construït amb materials reciclats i reutilitzats i requereix que els participants, en petits grups, resolguin els reptes que se'ls planteja per tal que puguin escapar de l'espai on es troben en 30 minuts. Des de la Diputació s'ha reforçat l'activitat de l'escape room amb la creació d'un espai específic a l'apartat dedicat a la Sostenibilitat a la seva web.

Allà es presenten també els reptes que l'escape room proposa: el consum de proximitat, l'economia circular, el consum d'aigua, l'eficiència energètica a les llars, la biomassa dels boscos, els límits del planeta, els microplàstics a les platges i l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: