1 de 10
NUTRICIÓ

Estudien nous aliments funcionals per afavorir el benestar mental

Eurecat Reus presenta a la fira Alimentaria, a Barcelona, el projecte Dantian

Diversos aliments són claus per a la nostra salut | Pixabay
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 4 d'abril de 2022 a les 20:30 |
Aquest article es va publicar originalment el 4 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El centre tecnològic Eurecat Reus presenta a la fira Alimentaria, a Barcelona, el projecte Dantian, que estudia nous aliments i ingredients bioactius que "afavoreixin el benestar mental, mitjançant el coneixement del mecanisme a nivell cognitiu i la seva relació amb la microbiota i la salut intestinal".

En aquesta línia, es duen a terme estudis per a la validació dels efectes beneficiosos d'aliments, extractes i probiòtics vers el deteriorament cognitiu, trastorns vinculats a l'estrès, l'ansietat i la depressió. També es porten endavant estudis clínics amb alguns d'aquests compostos, així com estudis metagenòmics de microbiota intestinal i cerca de biomarcadors.

Segons el coordinador tecnològic del projecte, Josep Maria del Bas, director de la Unitat de Nutrició i Salut d'Eurecat, amb seu a Reus, Dantian "es basa en el concepte de l'eix intestí-cervell, i trasllada el coneixement generat en els darrers anys sobre la relació entre l'alimentació i la salut mental a propostes concretes d'aliments i ingredients que, integrats a la dieta, ajudin al manteniment del nostre benestar mental".

El projecte Dantian "és un exemple del potencial que obre el desenvolupament de nous ingredients i d'aliments saludables i sostenibles dissenyats amb un objectiu específic, com és, en aquest cas, el benestar mental, mitjançant l'aportació de funcionalitats i de perfils nutricionals millorats", una tendència que té "molt de recorregut pensant en grups poblacionals concrets, com la gent gran o els joves", assenyala el responsable de Negoci d'Alimentació d'Eurecat, Ignasi Papell. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: