Aquest article es va publicar originalment el 4 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El centre tecnològic
Eurecat Reus presenta a la fira Alimentaria, a Barcelona, el
projecte Dantian, que estudia
nous aliments i ingredients bioactius que "afavoreixin el benestar mental, mitjançant el coneixement del mecanisme a nivell cognitiu i la seva relació amb la microbiota i la salut intestinal".
En aquesta línia, es duen a terme estudis per a la validació dels
efectes beneficiosos d'aliments, extractes i probiòtics vers el deteriorament cognitiu, trastorns vinculats a l'estrès, l'ansietat i la depressió. També es porten endavant estudis clínics amb alguns d'aquests compostos, així com estudis metagenòmics de microbiota intestinal i cerca de biomarcadors.
Segons el coordinador tecnològic del projecte,
Josep Maria del Bas, director de la Unitat de Nutrició i Salut d'Eurecat, amb seu a Reus, Dantian "es basa en el concepte de l'eix intestí-cervell, i trasllada el coneixement generat en els darrers anys sobre la relació entre l'alimentació i la salut mental a propostes concretes d'aliments i ingredients que, integrats a la dieta, ajudin al manteniment del nostre benestar mental".
El projecte Dantian "és un exemple del potencial que obre el desenvolupament de nous ingredients i d'aliments
saludables i sostenibles dissenyats amb un objectiu específic, com és, en aquest cas, el benestar mental, mitjançant l'aportació de funcionalitats i de perfils nutricionals millorats", una tendència que té "molt de recorregut pensant en grups poblacionals concrets, com la gent gran o els joves", assenyala el responsable de Negoci d'Alimentació d'Eurecat,
Ignasi Papell.