SALUT

Les farmàcies de Tarragona assumiran el programa de detecció del càncer de còlon

El programa permet diagnosticar més de mig miler de casos a les comarques tarragonines des del 2015

Imatge d'arxiu d'una farmàcia. | Carlos Baglietto
per Redacció, Tarragona | 4 d'abril de 2022 a les 12:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les farmàcies del Camp de Tarragona s'encarregaran de recollir les mostres per al programa de detecció del càncer de colon. El programa es va iniciar l'any 2015 i la recollida de mostres es feia als centres de l'Atenció Primària. Des d’aquest mes d'abril, seran les farmàcies adherides les que proporcionaran als usuaris els estris per recollir les mostres, facilitaran la informació necessària i les recolliran per enviar-les al laboratori d'anàlisi.

Els homes i dones d'entre 50 i 69 anys reben una carta per participar en el programa. Des que es va iniciar l'any 2015, ha permès detectar 525 casos de càncer entre els usuaris participants a les comarques tarragonines.

Amb el canvi de distribució, el programa passarà a desenvolupar-se únicament a les farmàcies col·laboradores de les nou Àrees Bàsiques de Salut (ABS) del Camp de Tarragona. Inicialment el servei es farà a les àrees de Cambrils, Salou, l'Alt Camp Oest, Reus 2, Torredembarra, Baix Penedès Interior, Montblanc, Reus 3 i Vila-seca.

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Toni Veciana, s'ha mostrat satisfet de la posada en marxa de progrma a les farmàcies del territori. "Els farmacèutics compten amb una rigorosa preparació professional i també amb una àmplia experiència en la participació en programes de cribratge.

El programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a les farmàcies del Camp de Tarragona reforça, un cop més, el paper de la farmàcia i la situa en una reconeguda posició dins del sistema sanitari", ha declarat.

A través d’aquesta prova es pot detectar el càncer en fase precoç i reduir el risc de patir-lo, detectant pòlips o lesions amb potencial de malignitzar i que cal que siguin extirpats per evitar que evolucionin.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: