POLÍTICA

El PSC organitza un acte d’esport i joventut per posar en relleu la importància de l’esport de base

Marta Moreta: “L’esport base és el principal aspecte que s’hauria de treballar i que s’ha deixat de banda”

per Reusdigital.cat, 3 d'abril de 2022 a les 10:35 |
Imatge de l'acte organitzat pel PSC | Cedida
El PSC va celebrat aquest passat dissabte la trobada "Els valors de l’esport als joves" en el qual van participar Abdessamad Oukhelfen, Diego Torres i Marta Moreta, a la sala Hortensi Güell del Centre de Lectura. Els dos primers van exposar la seva experiència en el món de l’esport des dels seus inicis fins a l’actualitat, mentre que la diputada ha parlat la pèrdua d’inversió en l’esport i de potenciar l’esport base.

Pel que fa a l’atleta reusenc, va començar pels seus inicis a la competició fins a arribar a la seva consolidació a l’elit, fent un repàs de tots els seus entrenadors i també de les instal·lacions esportives de la capital del Baix Camp les quals “ja no són el que eren abans”. Sobre l’esport base, Abdessamad Oukhelfen va remarcar que "no podrem progressar en l’esport quan la burocràcia és molt lenta i et priva de millorar quan no has nascut aquí”, i va posar un exemple seu: “Quan anava a competicions sabia que només podia ser oficialment el millor de Catalunya, però que mai podria tenir el títol de ser el més ràpid d’Espanya o d’Europa encara que acabés primer, perquè no tenia la nacionalitat. Aleshores, va arribar un moment que em vaig plantejar deixar l’atletisme, però un mànager de Madrid va aconseguir agilitzar la burocràcia i en poc temps vaig poder-me nacionalitzar espanyol i poder guanyar més medalles i ara competeixo per anar als Jocs Olímpics”.

Per la seva banda, Diego Torres va parlar del Taekwondo, catalogant-lo de “forma de vida” i, sobretot, realçant la bona educació i les bones formes que sempre predominen en aquest esport per davant de la competició i els resultats. "Als nostres alumnes sempre els ensenyem que han de tenir molta educació i, de fet, dins el món del taekwondo hi ha uns rangs que sempre s’han de complir i els de major estatus han de ser un exemple per als que comencen".

Finalment, la diputada al Parlament, Marta Moreta, va destacar que “l’esport base és el principal aspecte que s’hauria de treballar i que s’ha deixat de banda”. “Molts joves quan inicien una activitat esportiva passen moments difícils, especialment a l’adolescència, quan tenen més canvis, i hem de tenir molta constància, disciplina i tenir coneixement que introduir-se en aquest món t’allunyarà d’altres coses que no són tan positives”, va continuar la diputada, qui va reblar que “l’esport és transmetre valors i és salut en tots els aspectes”. Pel que fa a la política, Moreta va lamentar que des del 2012 la partida pressupostària per a l’esport s’ha reduït fins a un 40% i que des del 2010 no es fan inversions en instal·lacions esportives per part de la Generalitat.

Per tancar l’acte, el regidor del PSC a Reus, Dani Marcos, va remarcar "la falta d’inversió a la ciutat" i va esmentar la construcció de la piscina privada, preguntant-se si “és realment el que necessiten els nostres esportistes”. “Nosaltres tenim una línia molt dibuixada del que ha de ser la nostra ciutat en matèria esportiva a partir del 2023”.
Arxivat a:
Esports, PSC, esport
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: