ENERGIA

Brussel·les finançarà el projecte Ecoplanta al Morell per reduir les emissions

La Comissió Europea assegura que recuperarà el 70% del carboni present en materials no reciclables per produir metanol

El vicepresident executiu de la Comissió Europea, Frans Timmermans, en una roda de premsa. | CE
per Redacció, Tarragona | 1 d'abril de 2022 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió Europea finançarà el projecte Ecoplanta del Morell, al Tarragonès. Es tracta d'una planta comercial destinada a fer servir residus que, altrament, acabarien en abocadors, per produir metanol.

L'executiu comunitari ha anunciat aquest divendres que destinarà 1.100 milions d'euros a set projectes innovadors a escala europea al marge dels Fons d'Innovació de la UE. L'objectiu de la CE és que aquests projectes redueixin les emissions en més de 76 milions de tones equivalents de CO2 en els seus primers deu anys de funcionament. Es preveu que la planta de Morell produeixi 237kt de metanol l'any, amb la qual cosa recuperarà el 70% del carboni present en materials no reciclables, s'evitarà l'emissió de 3,4 Mt de CO2.

Els set projectes amb els qui la CE ha signat els convenis de subvenció fan servir tecnologies baixes en carboni en sectors com ara els de l'hidrogen, l'acer, els productes químics, el ciment, l'energia solar, els biocombustibles i la captura i emmagatzematge de diòxid de carboni.

El vicepresident executiu per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans, ha afirmat que el propòsit de la concessió és "empoderar" les empreses "innovadores i amb visió de futur" per tal que impulsin la transició climàtica des dels seus respectius camps. "És una inversió intel·ligent en la descarbonització de la nostra economia; potencia la posició de la indústria europea com a líders globals en tecnologies netes, crea llocs de treball en l'àmbit local i contribueix a accelerar la nostra transició verda", ha declarat Timmermans.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: