1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

Ja es poden demanar els ajuts «Next Generation» per a la rehabilitació i reducció del consum energètic

Propietaris d'habitatges i comunitats de veïns poden sol·licitar aquests ajuts a partir d'aquest divendres

Ja es poden demanar els ajuts per a la rehabilitació d'edificis per reduir el consum energètic | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 1 d'abril de 2022 a les 12:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja està obert l’accés als ajuts dels fons Next Generation destinats a la rehabilitació d'edificis i l'estalvi energètic. Els propietaris d’habitatges i les comunitats de veïns podran beneficiar-se dels fons europeus amb l’objectiu de reduir la despesa energètica i millorar les condicions del parc immobiliari actual.

El fons Next Generation, amb una dotació de 750.000 milions d’euros, es destinaran a les obres que tinguin la finalitat de reduir el consum energètic d’un habitatge o comunitat de veïns. L’ajuda econòmica anirà en proporció a l'estalvi de consum que es garanteixi amb els treballs, és a dir, que com més consum s’estalviï, més elevada serà la dotació.


Requisits del Pacte Verd Europeu


Segons informa el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), els beneficiats ja poden accedir als ajuts, que estan condicionats per factors com la digitalització, la reducció d’emissions contaminants i el desenvolupament de les tecnologies netes. El fons vol complir el Pacte Verd Europeu, un pla per frenar el canvi climàtic que té l’objectiu que Europa sigui un continent climàticament neutre l’any 2050.

Els edificis són els majors consumidors d’energia de la UE, ja que suposen un 40% del consum energètic, i se situen entre els principals emissors de diòxid de carboni. Per tramitar els ajuts complint els requisits demanats es pot demanar assessorament a través de la pàgina web www.obresambgarantia.com o a través de www.otr.cat del Consell Català de l’Arquitectura Tècnica.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: