1 de 10
TESTIMONIS DEL PASSAT

Un urbà a la plaça de Prim

La imatge que destaquem en aquest lliurament dels «Testimonis del passat» | Centre de la Imatge Mas Iglesias Reus /Arxiu Històric de l’Agrupació Fotogràfica de Reus /Cuadrada Gibert, Manuel / Núm. reg.: 432
per M.B., Reus, Catalunya | 31 de març de 2022 a les 17:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La recent posada en marxa de la Fototeca de Reus, gestionada a través del Centre de la imatge del Mas Iglésias (CIMIR), permet la consulta en línia de milers de fotografies de la nostra ciutat i d'altres indrets.

S'hi troben no poques curiositats, com aquesta que compartim amb vosaltres i que altres han difòs a la xarxa: un agent de policia tot gestionant el trànsit, a la cruïlla entre el carrer de Sant Joan i la plaça de Prim, cap als anys 40. 

A la imatge, de Manuel Cuadrada Gibert, hi apareix un vehicle amb matrícula T-6218, que s’incopora a la plaça de Prim. Hi ha diverses persones mirant-s'ho i passejant pel carrer, entre les quals el cap de la Guàrdia Urbana (a tocar de l'urbà), si bé a l'apunt de la fotografia per part del CIMIR hi consta que és un "militar".

La fotografia és del fons de l'Arxiu Històric de l’Agrupació Fotogràfica de Reus, i permet establir cert vincle (salvant les distàncies) amb l'actualitat, ja que aquests dies n'estem veient uns quants, d'agents, gestionant el trànsit de vehicles a causa de les obres d'asfaltat dels carrers que tenen lloc en vies diverses del terme. 

També us pot interessar:


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: