1 de 10
RELIGIÓ

La Confraria dels Sants Just i Pastor celebrarà aquesta setmana la seva Funció Principal

El concert solidari de dissabte serà el plat fort, i la recaptació es destinarà a la Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella

Cartell de les celebracions previstes | Cedida
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 31 de març de 2022 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pròxim divendres i dissabte, la Confraria dels Sants Just i Pastor celebrarà per primer cop la seva Funció Principal, que rememorarà el 72è aniversari de la benedicció del pas de l’Ecce Homo, imatge de l’entitat. Segons el confrare major, Marià Gil, aquesta celebració és el fruit d’un dels objectius que es va marcar fa nou mesos, quan va arribar al càrrec: “Volíem que la Confraria fos una miqueta més propera i directa amb la ciutadania”.

A més, també expressa que la Funció Principal ha arribat per quedar-se: “De moment, aquest any són dos dies, però potser l’any que ve en seran més”. L’acte més destacat serà dissabte a dos quarts de 9 del vespre. A la Prioral de Sant Pere es realitzarà el concert solidari de Quaresma, a càrrec de l’Associació Banda de Cornetes i Tambors Sones de Pasión de Reus, que farà una cercavila prèvia des de la Casa Navàs i fins a la Prioral. L’entrada és gratuïta i es lliurarà un sobre on les persones que ho desitgin hi podran fer una aportació.

Per als qui hi vulguin col·laborar i no puguin assistir a l’acte, ho poden fer mitjançant el següent compte bancari: ES16 3058 4001 6927 2050 0744. La recaptació es destinarà a la Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella, que atén famílies, infants i adolescents en risc d’exclusió social.

Dues hores abans, a dos quarts de 7 de la tarda, també a la Prioral, es farà la missa en sufragi dels confrares difunts.

No és el primer cop que la Confraria participa en actes benèfics, ja que el passat mes de desembre va organitzar un recapte de sucs, aigua i batuts perquè un total de 123 nens i nenes de la Fundació poguessin berenar. En aquesta línia, Gil afirma que s’intenta “fer alguna acció d’aquestes característiques cada tres o quatre mesos”, perquè quan ell va arribar a ser confrare major, es va crear una vocalia de justícia social: “Vam decidir que havíem de dedicar-nos a la caritat infantil en honor dels nostres patrons, Sants Just i Pastor”, diu.

Divendres a un quart de 9 del vespre, a la capella dels Dolors es farà la presentació del XVI opuscle de la Confraria. Hi assistirà la secretària general de la Fundació Escoles Cristianes de Catalunya i exconsellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz. Gil destaca que “serà la primera vegada a la història de la Confraria que es presenti l’opuscle de manera pública”. Una altra de les intencions del confrare major en el seu mandat és que el grup escultòric de l’Ecce Homo tingui un lloc permanent perquè es pugui visitar.

“Són obres de Joan Rebull que tenen molt de valor, i tot fa pensar que l’any que ve les podrem tenir en un petit altar a la capella dels Dolors, que serà la nostra seu social”, confessa. D’aquesta manera, s’evitarà que el pas de la Confraria estigui al magatzem, ja que Gil comenta que allà no hi ha un control d’humitats: “Com que són talles de fusta, es poden fer malbé”.

Des de la Confraria dels Sants Just i Pastor confien que la celebració sigui un èxit i que creï un precedent per als pròxims anys. A més, esperen amb anhel la Setmana Santa, que enguany recuperarà la normalitat i tornarà als carrers de la ciutat. Recordem que, de cara a la processó del Prendiment de Dimecres Sant, la Confraria dels Sants Just i Pastor i la Confraria de Sant Pere Apòstol sortiran des de la Prioral de Sant Pere i continuaran pel Fossar Vell fins al raval de Robuster, on es trobaran amb la Confraria de Jesús de l’Amargura.

A partir d’aquí, arribaran al raval de Sant Pere, a la plaça de la Puríssima Sang, raval del Pallol i Santa Anna, plaça de Prim, Monterols i Mercadal, carrer Major, Fossar Vell, raval de Robuster i carrer de Misericòrdia fins a acabar a la parròquia de Sant Francesc d’Assís.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: