1 de 10
OBRES I MILLORES

Cambrils condiciona els pàrquings dissuassius i en planifica un de nou a l'Eixample

El de l'avinguda del Mestral tindrà 250 places i comptarà amb punts de recàrrega elèctrica i pèrgoles amb instal·lació solar

Una imatge de les obres | Cambrils.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 30 de març de 2022 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El departament d'Obra Pública de l'Ajuntament de Cambrils i APARCAM estan treballant en el condicionament, neteja i ampliació dels aparcaments dissuasius ja existents i al mateix temps ja està redactant el projecte d'un nou pàrquing dissuasiu municipal de 250 places a l'Eixample Vila. La renovació dels convenis amb els propietaris dels terrenys permetrà remodelar cinc aparcaments dissuasius de cara a la temporada turística.

Per aquestes obres, que van començar la setmana passada i finalitzaran abans de Setmana Santa, s'ha aprofitat el fresat que s'ha retirat de la Rambla Jaume I i s'ha transportat als diferents solars. Als pàrquings de Xalet del Bau 2 i Set Cambrils els treballs consisteixen en moure terres per aplanar el terreny, escampar el fresat i compactar bé el sòl; mentre que en el cas de Font Coberta i Corralet 1 i 2 també s'ha ampliat la superfície destinada a aparcament. A més, tots els solars s'estan reordenant, senyalitzant els accessos, per optimitzar millor l'espai i donar cabuda al màxim de vehicles possible.

El regidor d'Obra Pública, Enric Daza, ha agraït la "predisposició dels propietaris dels terrenys per tal que el municipi pugui ampliar l'oferta d'aparcament gratuïta al voltant de la zona urbana, donant resposta a les necessitats del municipi". El regidor també ha explicat que l'objectiu és donar alternatives per aparcar per allunyar el trànsit del centre neuràlgic del terme. Aquesta actuació també s'emmarca en el compromís per implantar Zones de Baixes Emissions que han signat tots els municipis de més de 20.000 habitants per reduir la contaminació del centre i millorar la qualitat de l'aire.

A mig termini, l'Ajuntament també està treballant en el projecte d'un nou aparcament dissuasiu que es construirà en un terreny situat entre la rotonda de la carretera de Montbrió (Rotary) i l'avinguda del Mestral. L'objectiu és que es consolidi com una gran zona d'aparcament perimetral i doni servei tant a la zona turística d'Horta de Santa Maria com al barri de la Pallissa i l'Eixample Vila. El nou aparcament estarà dividit entre una zona de terra amb 204 places amb arbrat i il·luminació led i una altra zona d'aglomerat asfàltic formada per una part vial i un altre aparcament amb 40 places i sis de càrrega elèctrica amb pèrgola amb instal·lació solar.

L'aparcament tindrà una parada de bus, que comptarà amb una rotonda a la part baixa perquè pugin girar tant els vehicles com l'autobús. A més, per millorar la mobilitat es crearà un carril bici que unirà l'aparcament amb la rotonda de la carretera de Montbrió. La unió amb l'avinguda del Mestral serà peatonal, a través d'una rampa i escales fins arribar a cota via de tren.

D'altra banda, s'ha inclòs l'aparcament soterrat de la plaça de l'Ajuntament a tota la senyalització de les obres de la Rambla Jaume I. Aquest aparcament ha baixat les tarifes per compensar el dèficit d'aparcament que provoca la remodelació amb diverses ofertes que es poden consultar en aquest enllaç.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: