1 de 10
ENSENYAMENT

Comença el procés de constitució del nou Consell de la Formació Professional de Reus

Amb l’objectiu de recollir les necessitats i punts de vista dels agents implicats

Una imatge de la sessió del Consell de la Formació Professional de Reus | Reus.cat
per E.R., Reus, Catalunya | 30 de març de 2022 a les 16:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell de la Formació Professional de Reus, descrit des del consistori com "el nou ens de consens i participació entre els sectors educatiu, social i econòmic que té l’objectiu de recollir les necessitats i punts de vista dels agents implicats per a millorar la formació professional a Reus", ha engegat el seu procés de constitució amb la celebració d’una jornada que ha reunit els futurs integrants.

En el decurs de la trobada s’han plantejat els principals "reptes de futur per innovar en matèria educativa" i s’ha debatut com treballar la Formació Professional des del territori amb una taula rodona que ha estat oberta a la participació de tots els assistents. Els reptes en qüestió "passen per potenciar l’oferta formativa amb un increment de les places i les especialitats que actualment tenen més demanda; millorar els circuits entre la formació reglada, l’ocupacional i la continua; donar més visibilitat a l’oferta formativa existent i les sortides professional; potenciar els oficis i dignificar-los; fomentar l’ús de les pràctiques i generar itineraris formatius flexibles", segons s'ha explicat.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha manifestat que “una de les sis línies d’actuació de l'Estratègia de Desenvolupament Local i Ocupació és l’adequació i millora de l'oferta formativa del territori. I el Consell de la Formació Professional és l'espai previ per desenvolupar aquesta línia i tot el pla d'acció que se'n deriva”.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Daniel Recasens, ha destacat que la creació del Consell “reforça els ponts de col·laboració amb el teixit empresarial a través del suport als plans estratègics de desenvolupament socioeconòmic i d’ocupació de Reus".

El Consell de la Formació Professional de Reus l’impulsen conjuntament, la regidoria d’Educació i la regidoria d’Empresa i Ocupació, en aquest cas a través del Mas Carandell. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: