1 de 10
OBRES I MILLORES

Comencen les obres de rehabilitació del Celler de Cambrils

Les patologies "urgents" detectades s'intentaran resoldre durant un mes d'execució dels treballs

Les obres, en marxa | Cambrils.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 30 de març de 2022 a les 11:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana, l'Ajuntament de Cambrils, a través del Museu d'Història de Cambrils, ha iniciat per primera vegada unes obres al seu càrrec al Celler (l'antic Museu Agrícola). L'objectiu és "resoldre les patologies urgents" que presenta el celler, com són "la degradació del mur adjacent a la plaça Bernardí Martorell, per on han començat els treballs; l'ensorrament parcial del voladís del carrer Sindicat, i les esquerdes aparegudes a dues de les arcades interiors", segons han precisat fonts municipals.

Des dels Serveis Tècnics municipals, "s'ha aconsellat que aquests problemes evidenciats siguin resolts en primera instància i de manera ràpida", s'ha afegit per part del consistori. A la vegada i per actuar "amb prudència", s'ha optat per no utilitzar l'edifici per activitats públiques aquests darrers mesos fins que se solucionin les patologies "urgents" detectades, que ara s'intentaran resoldre durant un mes d'execució de les obres.

Aquests treballs de rehabilitació es fonamenten en un projecte que el Museu d'Història de Cambrils ha adjudicat per un import de 22.248,56 euros a l'empresa local Cons Cambrils 3000 SL. Els recursos econòmics ara mobilitzats provenen del romanent de tresoreria del museu i es poden destinar al Celler gràcies a l'adscripció de l'edifici al Museu d'Història de Cambrils feta ara fa just un any.

La finalització d'aquesta primera fase d'obres permetria avançar en el procés de reobertura d'un edifici obra de Bernardí Martorell i declarat Bé Cultural d'Interès Local. Enguany es dona la circumstància que fa un segle que l'aleshores Sindicat Agrícola de Producció de Cambrils, origen de l'actual Cooperativa Agrícola de Cambrils, va finalitzar la construcció de l'esperat celler cooperatiu.

Mentrestant, des del Museu d'Història de Cambrils ja es treballa a mig termini en la redacció d'un nou projecte museològic de continent i de contingut del Celler de Cambrils, conscients que la reobertura de l'edifici ha de permetre convertir-lo en una de les targetes de presentació del municipi. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: