SOCIETAT

Les Terres de l'Ebre acullen més de 300 refugiats ucraïnesos

Amposta, Tortosa i la Ràpita són les poblacions on més persones han arribat fugint de la guerra

Imatge d'arxiu de personal voluntari atenent refugiats ucraïnesos | ACN
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 29 de març de 2022 a les 17:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Terres de l'Ebre han donat per ara acollida a 305 persones que fugen de la guerra a Ucraïna. La meitat són infants i la gran majoria arriben acompanyats per dones. Una cinquantena de menors ja han estat escolaritzats en centres del territori i s'han repartit 206 targetes sanitàries. El Montsià i el Baix Ebre són les comarques on més refugiats han arribat. Per municipis són Amposta, Tortosa i la Ràpita. La comissaria de la Policia Nacional de Tortosa centralitza des de fa uns dies els tràmits de la protecció temporal d'estes persones. S'ha habilitat amb el suport de les tècniques d'acollida dels Consells Comarcals i Ajuntaments i els agents d'acollida locals ajuden els refugiats a demanar cita per ser atesos en este punt.

La Taula de Contingència d'Acolliment farà arribar aviat un document de preguntes freqüents als ajuntaments perquè puguen ajudar totes les persones desplaçades als seus municipis. El primer tràmit a resoldre als consistoris és l'empadronament perquè puguen accedir a l'escolarització i l'assistència sanitària. El Ministeri també ha signat un conveni amb la Fundació La Caixa per accelerar l'acreditació de famílies acollidores.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, ha apuntat que es gestiona la crisi adequant-la a les necessitats que es van produint perquè l'arribada de refugiats d'Ucraïna és "més massiva" que els recursos convencionals dels quals disposa habitualment l'administració. "Estem definint protocols i circuits per ser tan eficients com sigui possible, per acollir amb garanties les persones que vinguin", ha apuntat. Creu Roja gestiona i inventaria allotjaments prioritaris per si són necessaris més endavant, en cas que els circuits definits es col·lapsessen.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: