ensenyament

La CUP insta Recasens a convocar el Consell Educatiu de Ciutat per «defensar» el català

La formació critica "el silenci i l’immobilisme" del regidor d’Educació i Política Lingüística

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de març de 2022 a les 13:45 |
Els regidors cupaires Edgar Fernàndez i Marta Llorens | CUP Reus
La CUP Reus ha criticat "el silenci i l’immobilisme" del regidor d’Educació i Política Lingüística, Daniel Recasens, "davant dels atacs a la llengua i la cohesió social". La portaveu, Marta Llorens, l'ha instat "a triar entre partit i país davant d’un atac contra un consens social i polític de més de 40 anys per preservar la llengua pròpia". 

En roda de premsa, la formació anticapitalista ha subratllat la "hipocresia" del govern de la Generalitat i "dels partits que l’integren quan va voler fer-se una foto de cara a la galeria durant la vaga pel català de la comunitat educativa", el 23 de març. "Mentre la comunitat educativa era als carrers, ells preparaven el pacte que anunciarien l’endemà i que es carrega la immersió lingüística, altre cop, entre despatxos i en contra de la immensa majoria dels agents socials representatius", ha argumentat la independentista.

Davant del seu "silenci i immobilisme", la CUP Reus ha exigit al regidor Recasens convoqui el Consell Educatiu de Ciutat, ja que "cal abordar la situació actual i les conseqüències de l’aplicació d’aquest pacte". En aquesta línia, Llorens ha recordat que "vam presentar al mes de gener una moció que es va aprovar, amb el suport del mateix govern de la ciutat, que, com a punts destacats, rebutjava qualsevol atac a la immersió lingüística i la imposició de la utilització del castellà com a llengua vehicular en el 25% del currículum a Catalunya per part del Tribunal Suprem".


Per a la CUP, doncs, és "urgent" convocar una trobada del Consell Educatiu de Ciutat "aquesta setmana i, de manera extraordinària", per treballar pel pacte municipal per l’ús del català, i treballar en clau de diagnosi per l’ús del català dins de la realitat socioeducativa de la ciutat. "La política lingüística queda en mans dels tribunals i, ras i curt, reconeix el castellà com a llengua vehicular: és una submissió feta llei", ha reblat Llorens. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: