1 de 10
societat

Tarragona posarà nom de dones rellevants a una quinzena de carrers

La comissió del nomenclàtor posa nom a una vintena de carrers de l'Arrabassada, Mas de la Pineda i Sant Pere i Sant Pau

Alguns d'aquests carrers són al PP-10 | Josep M. Llauradó
per Nació Tarragona, Tarragona | 28 de març de 2022 a les 09:49 |
Aquest article es va publicar originalment el 28 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La comissió del Nomenclàtor de Tarragona ha aprovat els nous noms de 22 carrers als barris de l'Arrabassada, Mas de la Pineda i Sant Pere i Sant Pau i ha escollit noms de dones rellevants per a la majoria d'ells -14 en concret-.

Els carrers duran el nom d'escriptores, advocades, psicòlogues o juristes destacades i també de les tarragonines Maria Teresa Gatell Vallvé i Adela Simón Pera (infermeres). També hi haurà un carrer per a la coral infantil Les Veus Blanques de Torreforta i es farà un homenatge, en forma de plaça a Sant Pere i Sant Pau, als Deportats Tarragonins als camps nazis. El nomenclàtor també recuperarà noms de partides, camins i masos "per mantenir viva la memòria del passat agrícola i la toponímia històrica" de la ciutat.

Els carrers duran el nom de les escriptores Maria Mercè Marçal, Anna Maria Matute i Serra, Isabel de Villena, Caterina Albert i Virginia Woolf; de l'advocada i política republicana Victòria Kent; la psicòloga Mercedes Rodrigo Bellido: la tarragonina acusada de bruixeria Antònia Pentinada; la jurista i escriptora gallega Concepción Arenal; la mestra i periodista Teresa Mañé i Miravet; la primera dona catalana doctora en enginyeria industrial de l'estat, Isabel de Portugal Trabal i Tallada; i la professora, filòsofa i assagista María Zambrano.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: