MŪSICA

La música tornarà a sonar als carrers de Vila-seca a la FiM 2022

La 18a Fira de Música Emergent i Familiar, que se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de maig, presenta 37 propostes musicals i estrena una programació OFF al centre històric

per Josep Cartanyà, 23 de març de 2022 a les 15:43 |
Presentació de la FiM 2022, aquest dimecres, al Castell de Vila-seca | Ajuntament de Vila-seca

"La FiM Vila-seca et sonarà!" Amb aquest lema, la 18a Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca (FiM) recuperarà enguay 100% la presencialitat i la música als carres, amb la programació de 37 propostes musicals -d'entre les 600 rebudes- que faran un total de 49 actuacions, els dies 6, 7 i 8 de maig. Enguany, com a novetats, destaca l'estrena de nous escenaris com el magatzem d'avellanes "Cal Perera", que es convertirà en un espai de microconcerts de petit format per al públic familiar o la nova programació OFF, amb una trentena de propostes del Conservatori de Vila-seca, que sonaran a la plaça de les Voltes i a les Peixateries Velles.

El director artístic de la FiM 2022, Martí Marfà, ha destacat en la roda de premsa de presentació que Vila-seca "és la fira dedicada a la música del demà", tant per les propostes d'artistes emergents que s'hi presenten com pel públic menut que gaudirà de les propostes de música familiar. Per això Marfà ha batejat la FiM com "la Fira dels petits", en referència al públic "petit o menut", als petits programadors, a les petites empreses del sector o als nous talents musicals, encara "petits" que s'estrenen a la fira. 

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha reivindicat la vocació de país de la FiM de Vila-seca, que ofereix una proposta potent i referent de la música emergent i familiar a la Catalunya sud.

Artistes emergents i nou segell Km0

La FiM va tornar renovada el 2021 amb la vocació de recuperar el seu espai com a aparador de la música emergent i amb la voluntat d'acollir i promoure la creació en l'àmbit de la música familiar i per a tots els públics.

Un dels noms propis d'aquesta fira serà la mallorquina Maria Jaume, que estrenarà el seu segon àlbum, en el qual deixa enrere l'etiqueta folk, per endinsar-se en el pop. El cartell el completaran els artistes Alba Morena, Angeladorrrm, Ariox i Galgo Lento, Clara Gispert, Dan Peralbo, Doble & Hug Sound ft. Basement Band, Gáldrick, Grabu, Habla de mí en presente, Joan Claver Trio, Joana Dark, Km.0, Maio, Maria Hein, Pol Bordas, Raquel Herreros, Raquel Lúa, River Omelet, Sofía Gabanna, TWIN, Whale Trip i Xicu, conformen la programació de música emergent de l’edició 2022.

Una altra novetat és l'estrena del segell KM0 per distingir les propostes amb ADN del Camp de Tarragona. Una de les més atractives serà la de l'artista de Salou Alba Moreno, una proposta innovadora que fusiona flamenc, cants mediterranis, jazz i música urbana.

Espectacles familiars i càpsules musicals

Les propostes per a tots els públics o familiars s'han potenciat en aquesta edició. Hi trobarem els espectacles de Cascai Teatre i Girona Jazz Project, Cia Com Sona, Creixendo, De_paper, December Quintet, Ginestà, La Curiosa , La Tresca i la Verdesca, Lali Begood, Orchestra Fireluche, Orthemis Orchestra, The Tyets, Ual·la! i Veus - Cor Infantil Amics de la Unió, completen la programació artística que suma fins a 37 bandes i companyies.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Manuela Moya, ha anunciat la incorporació d'un espai singular, com és el Magatzem Cal Perera, el darrer magatzem i trencadora d'avellanes en actiu de Vila-seca que acollirà el microconcerts o càpsules musicals de petit format, on hi actuaran l'Orchestra Fireluche -música feta amb joguines- i Ual·la!.

Set escenaris

El Castell de Vila-seca tornarà a ser l’epicentre de la FiM, acollint gran part de l’activitat musical i professional. A banda d’aquest emplaçament patrimonial únic de la ciutat, també es podran veure i escoltar les diferents propostes artístiques a altres espais i equipaments, com ara el Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras, la sala Alcalde Josep Malapeira i el teatre El Centru. I com a novetat, enguany s’estrena el Magatzem Cal Perera.

Enguany la FiM aspira a convocar fins a 350 professionals del sector musical. Però també al públic amant de la descoberta musical i a qui vulgui gaudir de la cultura en família. La programació està pensada artísticament i adaptada tècnicament perquè els públics menuts i els grans puguin compartir l'experiència.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: