1 de 10
POLÍTICA

Educació, ocupació, habitatge i salut: eixos principals del Pla Local de Joventut

El projecte, aprovat al Ple Municipal del divendres 18 de març, compta amb quatre eixos i quinze programes

El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, a la presentació del Pla Local de Joventut 2022-2027 | Reus Digital
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 23 de març de 2022 a les 12:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Llum verda al Pla Local de Joventut 2022-2027 de l'Ajuntament de Reus. El document, aprovat al ple del divendres 18 de març, compta amb quatre eixos d'actuació, 15 programes i 71 mesures.

El projecte té els objectius de ser una "eina àgil i modulable a les necessitats de la joventut" i poder atendre en més zones un major nombre de joves que el darrer pla, segons el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats.


Els eixos del Pla posen al centre els drets, l'apoderament i els mecanismes de participació dels joves 


El Pla Local de joventut és un document estratègic que es desenvoluparà durant els sis anys vinents i allargarà alguns reptes a 10 anys vista. Se centra en quatre eixos: 'Ens en sortirem', centrat en els pilars d'ocupació, educació, habitatge i salut; 'El futur és aquí', que fa referència als talents dels joves i en com potenciar-los; 'Ens ho fem', que posa eines a disposició dels joves per desenvolupar projectes; i 'Així, sí', per formar i impulsar campanyes de conscienciació sobre feminisme, sostenibilitat i temes socials.

Aquests eixos posen en valor els drets de les persones joves, l'apoderament, els mecanismes de participació i el bé comú. En el Pla projectat per als anys vinents s'han simplificat els eixos i els conceptes, respecte al darrer pla, reduint eixos i programes a la meitat. No obstant, segons Subirats "els 15 programes que descriu el Pla incorporen una acció definida anomenada 'prototip' que és la voluntat d'incloure projectes sobrevinguts que sorgeixin de la interlocució amb els joves i de la participació".


El Pla compta amb dues fases de desenvolupament i 133.000 euros de pressupost


El projecte compta amb un pressupost d'uns 133.000 euros i amb dues fases de desenvolupament, la primera durant els primers dos anys (2022-2023), una fase més analítica; la segona durant els següents quatre anys (2024-2027), en què es consolidaran les propostes i el pla d'acció.

El projecte parteix de les bases que un 25% de la població reusenca està compresa entre els 12 i els 34 anys, sent al voltant de 27.000 persones, i tenint en compte les taxes d'atur juvenil i d'emancipació.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: