SOCIETAT

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ofereix vint places d’allotjament per a refugiats ucraïnesos

A l’Alberg Esportiu Àster

El consistori ha ofert aquestes places al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 23 de març de 2022 a les 11:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posa a disposició del refugiats ucraïnesos 20 places d’allotjament a l’Alberg Esportiu Àster, que gestiona l’empresa Llastres Serveis Municipals SLU a l’Hospitalet de l’Infant (aquest nombre de places es podria ampliar en funció de la necessitat).

Una resposta humana "eficaç"D’aquesta manera, el consistori "respon a la demanda de col·laboració que han fet arribar les entitats municipalistes de Catalunya als ajuntaments a través d’un escrit, per treballar de manera coordinada per donar suport a les víctimes d’aquesta crisi humanitària", han exposat fonts municipals.

El consistori ha ofert aquestes places al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que centralitzarà les aportacions i les canalitzarà a través del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades (CAPR), òrgan coordinat des de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme del departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta acció solidària i amb l’aportació econòmica al Fons Català que té previst fer en breu, l’Ajuntament "vol contribuir a facilitar una resposta humanitària eficaç i oportuna a les zones afectades pel conflicte armat entre Rússia i Ucraïna", segons s'ha destacat des del consistori.

Xarxa de municipis acollidorsDes de l’any 2015, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant forma part de la xarxa de municipis acollidors de refugiats. Aquell any, el ple de l’Ajuntament va aprovar una moció de suport a l’acollida de població refugiada, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals.

Com a principals acords, es va destacar la voluntat de col·laborar amb les entitats catalanes que treballen en l’acollida i el servei a les persones sol·licitants d’asil, definir quin suport (servei i infraestructura) podia oferir el municipi per acollir les persones sol·licitants; i oferir el municipi com a territori d’acollida.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: