1 de 10
PORT TARRAGONA

El Port de Tarragona invertirà més d'un milió d'euros per millorar la façana marítima del Serrallo

El projecte contempla quatre actuacions que estaran enllestides el pròxim estiu

El pantalà del Port de Tarragona que serà remodelat | Mar Rovira/Gerard Vives
per Redacció, Tarragona | 22 de març de 2022 a les 16:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Port de Tarragona invertirà 1.150.000 euros (sense IVA) en la millora de la façana marítima del barri del Serrallo. El projecte contempla quatre actuacions que permetran la restauració del pantalà, la instal·lació de pèrgoles a la zona del passeig marítim i tendals als parcs infantils per generar ombra en aquests espais, així com la millora de l'entorn del pont de la Petxina amb nous murals urbans.

El president de l'Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, ha presentat el pla de millora aquest dimarts, el qual recull les demandes de l'associació veïnal. Les obres es posaran en marxa aquest mateix any i està previst que la majoria estiguin acabades al mes de juny.

La primera actuació del pla de millora es farà al pantalà i tindrà un cost de 415.000 euros (IVA exclòs). Tot i que inicialment es volia restaurar només la coberta de fusta, finalment, es reformarà tota l'estructura pel seu estat de degradació, ja que la part central està enfonsada. Es tracta d'un pantalà continu i fix sobre columnes formades per blocs de formigó, amb una longitud de 82 metres. "Estarà feta de materials sintètics que permetran tenir una major durabilitat, i el manteniment serà pràcticament zero, serà molt més fàcil netejar els excrements dels ocells marítims", ha explicat Cruset. Les obres ja s'han licitat i està previst que s'acabin al mes de juny.

A la zona del passeig marítim s'instal·laran vuit pèrgoles de fusta i arbrat per generar espais amb ombra. En aquest cas, l'actuació té un pressupost de 500.000 euros. "Es tracta d'una zona molt exposada al sol, especialment a l'estiu, amb aquestes pèrgoles donem resposta a les peticions principals que ens feien els veïns", ha afegit el president del port. Els treballs estan en procés de licitació i no preveuen tenir-los enllestits fins a finals d'agost. A més, Cruset ha destacat que els mòduls seran mòbils, fet que permetrà que es puguin adaptar a l'evolució de l'activitat humana en aquesta zona.
 

Parc infantil del barri marítim de Tarragona on es construirà una zona d'ombra. Foto: Mar Rovira/Gerard Vives


Pel que fa a la tercera actuació es farà al voltant dels parcs infantils, situats davant del Tinglado 4 del Moll de Costa, els quals es van construir l'any 2013 i es van ampliar al cap de quatre anys. El port instal·larà tendals per aconseguir també més zones d'ombra. En concret, es cobrirà entre el 40 i el 50% del total de la superfície de cadascun de les dues zones de jocs perquè a l'estiu, quan les temperatures són més elevades, es pugui n ontinuar utilitzant. En total, s'instal·laran uns 217 m2 de material flexible que es subjectarà mitjançant una estructura d'acer galvanitzat col·locada en els extrems dels parcs. El seu cost serà de 136.120,98 euros (IVA exclòs).

Més murals per recuperar la identitat del barri del Serrallo


Finalment, el port tarragoní també invertirà 100.000 euros en la restauració de l'entorn del pont de la Petxina, un dels accessos al barri, situat entre el carrer Pere Martell i la confluència del port i Torres Jordi. El projecte permetrà fer un nou mural en la part del pont, que es consensuarà amb els veïns. Així es recuperarà la identitat del barri de pescadors i s'ampliaran les oportunitats perquè els artistes hi deixin la seva empremta. A la vegada, també es renovarà l'enllumenat d'aquesta zona. El projecte no es preveu que estigui finalitzat fins a finals d'estiu.

Per la seva banda, el president de l'Associació de Veïns del Serrallo, David Martin, ha celebrat les actuacions de millora i ha agraït que l'autoritat portuària escolti les peticions.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: