1 de 10
EQUIPAMENTS

Castellvell inaugura la Biblioteca Municipal Marina Capdevila

Tot coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia

Una imatge de la visita a la biblioteca feta amb motiu de la inauguració | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 22 de març de 2022 a les 11:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tot coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, el passat dilluns la tarda va tenir lloc la inauguració de la Biblioteca Municipal Marina Capdevila Ollé de Castellvell del Camp i de l'Ateneu Popular. L'acte va començar amb el descobriment de la placa commemorativa, a càrrec de l'alcalde, Josep Sabaté. A continuació es va celebrar l'acte institucional, presentat pel regidor de Cultura, Jordi Jové, qui va destacar la "importància" que la biblioteca estigui integrada a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya.

Jové també va posar en valor el caràcter “multifuncional” de l'Ateneu, així com el seu paper de dinamitzador cultural. El regidor de Cultura va tenir paraules de record per al poeta de Castellvell Aleix Barriach, finat fa uns dies, i va finalitzar la seva intervenció amb la lectura d'un fragment d'un poema de Pepita Nolla.

Tot seguit, Sabaté va destacar tres motius pels quals s'ha inaugurat el nou equipament: “En primer lloc, perquè forma part de la Xarxa de Biblioteques; en segon lloc perquè té el nom d'una dona que va ser un referent per als alumnes; i, en tercer lloc, perquè tot l'edifici de l'Ateneu Popular estigui ben utilitzat i sigui un referent cultural al municipi, on s'organitzin activitats tan diverses com exposicions o concerts”.

El nebot de Marina Capdevila, Emili Capdevila, va adreçar unes paraules en nom de la família i va descriure la senyoreta Marina com “una mestra innovadora i vocacional”.

A continuació es van lliurar els premis del Concurs Punt de Llibre 2022. A l'entrada de l'Ateneu Popular també s'ha dedicat un audiovisual al “món de la senyoreta Marina”, amb fotos antigues, llibres de text i altres documents aportats per exalumnes i per la seva família.

"El Poema Inacabat", de Gabriel Ferrater, maridat amb “sarsuela”La companyia Produccions Lo Nostro va ser l'encarregada de tancar l'acte amb la representació de l'obra El Poema Inacabat, amb motiu de la commemoració de l'Any Ferrater. El grup teatral va aconseguir, de manera innovadora, connectar el teatre amb l'art de cuinar amb una simbiosi de poesia, teatre i dansa.
 

Una imatge de la representació de l'espectacle Foto: CedidaLa cuina de l'espectacle, concretament una “sarsuela”, va anar a càrrec de la cuinera Mariona Cuadrada, veïna de Castellvell, perquè com diu ella mateixa, "cuinar és com fer un poema que després ofereixes als altres”.

La biblioteca reobre al públicD'ara en endavant, la Biblioteca Marina Capdevila Oller reobre el servei al públic, després de traslladar-se a l'edifici de l'Ateneu Popular.

El nou equipament ocupa quatre de les cinc plantes de l'Ateneu i té una superfície de 222 m2. L'horari d'obertura al públic de la biblioteca és de 20 hores setmanals.

Els dilluns, dimarts, dimecres i divendres, de 4 de la tarda a 8 del vespre, i els dijous al matí, de 10 a 2 del migdia. L'equipament municipal està gestionat per la bibliotecària Alba Miró. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: