1 de 10
poesia

Acte central del Dia Mundial de la Poesia amb motiu de l'Any Ferrater

"Si puc" ha estat traduït a 22 llengües diferents

Una imatge de l'acte | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 de març de 2022 a les 19:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha acollit aquesta tarda de dilluns l'acte central del Dia Mundial de la Poesia (DMP) que, amb motiu de la commemoració de l'Any Ferrater, ha girat al voltant del poema Si puc, de Gabriel Ferrater, i les seves traduccions a 22 llengües diferents. L'acte, presidit per la Consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, ha comptat també amb representants dels ajuntaments de Reus i de Sant Cugat. En el cas de la capital del Baix Camp, ha intervingut a la commemoració el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens.

Enguany ha fet 15 anys que se celebra l'acte central del Dia Mundial de la Poesia al CCCB i enguany ha format part de la commemoració oficial del centenari del naixement del poeta reusenc Gabriel Ferrater, decretada pel Govern de la Generalitat i impulsada pel Departament de Cultura a través de la Institució de les Lletres Catalanes, i amb la col·laboració dels ajuntaments de Reus i de Sant Cugat. El Dia Muncial de la Poesia té com a acte central la difusió massiva d'un poema, la seva traducció a 22 llengües i la celebració d'un acte central a la capital catalana.

Si puc ha estat traduït a 22 llengües diferents: alemany, amazic, anglès, àrab, aranès, búlgar, castellà, esperanto, francès, filipí, gallec, grec, italià, llatí, panjabi (Pakistan), portuguès, romanès, rus, ucraïnès, urdú, wòlof i xinès. A aquestes traduccions s’hi sumen també les traduccions realitzades pels alumnes de català de la XarxaLlull de l'Institut Ramon Llull i per persones voluntàries, que poden consultar-se a la web de la ILC. Des de fa tres anys, s’ofereix, a més, la versió del poema escollit en Braille.

Una instal·lació audiovisual de Marta Minguell, Esbós, i una performance de Teresa W amb el postfaci a Da nuces pueris de Gabriel Ferrater, llegit per Eduard Escoffet, ha rebut el públic al CCCB. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: