1 de 10
OBRES I MILLORES

Comencen les obres al pont d'accés al barri Gaudí

Els treballs, amb una durada d'execució de quatre mesos, no permeten la circulació de vehicles

Les obres del pont del barri Gaudí han començat aquest dilluns | Reusdigital.cat
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 21 de març de 2022 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les obres de millora del pont d’accés al barri Gaudí de Reus han començat aquest dilluns. Els treballs, que tindran una durada aproximada de quatre mesos, tindran una afectació al trànsit, ja que només es permetrà el pas de vianants.

L’actuació que s’executa al pont d’entrada al barri Gaudí respon a les demandes de millorar la il·luminació del tram, reduir el soroll del trànsit i garantir una major seguretat. És per això que els treballs tindran com a punts clau la creació d’una vorera per a vianants i carrils bici i la del soroll amb reductors de velocitat.

El projecte, adjudicat a Construccions Vinaixa, té un cost de 500.000€, finançat pel Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona amb 279.529€ i la resta pel fons Next Generation. També ha estat validat per Adif que, paral·lelament, executarà els treballs d’impermeabilització del pont en la zona de les vies de tren.

El projecte respon a la necessitat de millorar la seguretat i reduir el soroll

 

Les obres del pont del barri Gaudí han començat aquest dilluns Foto: Reus Digital

 
  • Creació d'una vorera única: Es preveu una vorera per als dos sentits en un lateral del pont separada de la calçada per una barana metàl·lica. Els passos de vianants, situats a l'entrada i la sortida del pont, s'elevaran per millorar la seguretat dels vianants.
  • Creació de carrils bici: Es col·locarà un carril a cada banda del pont separat de la calçada amb barreres de polietilè. 
  • Reducció de soroll: Es limitarà la circulació de vehicles a 30km/h i s'instal·laran reductors de velocitat al punt central del pont. A més, s'instal·laran revestiments acústics per absorbir el soroll a les parets del pas, que es pintaran dels colors dels blocs del Barri Gaudí per crear un disseny singular. 
  • Millora de la il·luminació: S'instal·laran cinc projectors led a les bigues del pont i 36 punts de llum a les parets, a més d'il·luminació a la zona de voreres per garantir una major seguretat als vianants. 
També us pot interessar: Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: