1 de 10
AIGUA

El CAT avança cap a una indústria 4.0

El Consorci d’Aigües de Tarragona aposta per la digitalització centrant els seus esforços en una gestió eficient d’un recurs tan preuat com l’aigua

Un tècnic del CAT, en una imatge d'arxiu | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 de març de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el pla estratègic 2022-2026 el Consorci de l'Aigua de Tarragona (CAT) ha definit diversos objectius i eixos d’acció entre els que destaca la digitalització tot convertint l'ens en una empresa data-driven, on totes les decisions es prenguin amb base a informació contrastada i veraç. Durant l’any 2021, a través del departament de nova creació d’Innovació, Tecnologia i Energia (ITE), s’ha treballat en l’elaboració d’un pla de digitalització que contempla accions que permetin convertir el CAT en una organització 4.0.

Dins d’aquest pla es plantegen vàries línies de treball centrades en crear un entorn on l’accés a la informació sigui universal i permeti aplicacions de tecnologia punteres de machine learning i d’intel·ligència artificial per a la generació d’eines de suport a la presa de decisions i l’establiment d’una estructura eficient que optimitzi el servei.

En el Dia Mundial de l’Aigua des del CAT es vol posar de manifest l’aposta per una gestió eficient d’aquest recurs, en aquest cas a través de la digitalització. Actualment ja estem treballant per convertir tot el model de gestió de l’explotació, la qualitat i el manteniment, en un model 4.0 que permeti predir l’evolució i optimitzar tots els processos, des de la captació passant pel tractament com la distribució d’aquest aigua i el manteniment de tots els actius de l’empresa.

Dins d’aquest últim apartat, també s’inclou la implantació de la monitorització en continu de l’estat estructural de la canonada principal de formigó pretensat, a través de fibra òptica instal·lada dins del tub al llarg de 83 quilòmetres de recorregut i que constitueix un projecte pioner a Europa.

La digitalització és només un dels diversos eixos d’acció que formen part del pla estratègic de l’organització pels propers quatre anys. Tots ells alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible i especialment amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 6, que fa referència a la garantia de servei, qualitat i disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: