MEDI AMBIENT

L'Ajuntament del Morell i l'Associació Aurora organitzen la 3a plantada a la Granja dels Frares

Els dies 30 i 31 de març i 1 i 4 d’abril

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 de març de 2022 a les 10:50 |
Imatge de la zona d'aparcament de la Granja dels Frares | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’entorn fluvial de la Granja dels Frares és, un cop més, l’espai triat per tal de realitzar la 3a plantada popular del Morell. Una àrea singular que, a més de ser un lloc emblemàtic i de gran interès cultural, es troba en la confluència de dos rius, el Francolí i el Glorieta. Aquest fet és un dels principals motius que mouen l’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora a continuar impulsant el projecte de recuperació del bosc de ribera al curs baix del riu Francolí, dins del qual s’emmarca aquesta nova edició de l’activitat.

Un projecte que té l’objectiu de preservar els valors naturals de l’espai i, alhora, involucrar la ciutadania en la seva conservació. Així, i tenint en compte l’experiència de l’any passat, es mantindrà el mateix format i tornarà a ser una plantada escolar, amb l’alumnat de l’escola Ventura Gassol i l’INS El Morell com a protagonistes.

Enguany, però, la plantada es realitzarà en dos espais diferenciats i alhora adjacents. Es pretén dur a terme tant una plantació a la zona d’aparcament de vehicles, davant la Granja dels Frares, com també completar la tanca vegetal que es va iniciar l’any passat. En total es plantaran 131 plantes.

Pel que fa a la zona d’aparcament, es buscarà augmentar-ne la diversitat arbòria, tot plantant alzines, roures de fulla petita i lledoners en un espai on, actualment, només hi ha freixes de fulla petita. En aquest espai es plantaran 51 arbres. En el cas de la tanca vegetal, es plantaran espècies arbustives com ara el tamariu, el llentiscle, l’aloc i el romaní, per acabar de completar-la. En aquesta zona es plantaran 80 arbusts.

Totes les plantes són espècies autòctones típiques d’ambients mediterranis, perfectament adaptades a zones forestals contigües a espais fluvials, com és el cas de l’espai de plantació. L’activitat se celebrarà els dies 30 i 31 de març i 1 i 4 d’abril amb l’alumnat de 6è d’educació primària de l’escola Ventura Gassol i de 1r d’ESO de l’INS El Morell.

L’espai on s’intervindrà ja haurà estat desbrossat prèviament per la brigada forestal del centre especial de treball de l’Associació Aurora, per tal que l’activitat es desenvolupi correctament. Posteriorment a la plantada, l’entitat serà l’encarregada de realitzar el manteniment necessari. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: