1 de 10
PATRIMONI

El castell de Miravet rebrà 1,7 milions d'euros dels fons «Next Generation» per obres de restauració i millores

El Departament de Cultura actuarà a la cavallerissa i al bastió del monument

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, durant la visita institucional al castell de Miravet | Eloi Tost (ACN)
per Aguaita.cat, Miravet, Ribera d'Ebre | 20 de març de 2022 a les 17:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El castell de Miravet rebrà una inversió d'1,7 milions d'euros dels fons Next Generation que serviran per fer obres a la cavallerissa i al bastió, així com per millorar la il·luminació i l'eficiència energètica. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ho ha anunciat aquest divendres en una visita al monument. La dotació arriba al Departament de Cultura per dues vies diferents, una per als treballs de restauració d'1,3 MEUR i que estarà enllestida a finals del 2023, i la d'il·luminació que puja més de 400.000 euros i que està previst que finalitzi el 2026. Garriga ha posat en valor la inversió i ha destacat que arran de la covid el castell ha tingut un increment de visitants que esperen consolidar en el futur.

En concret, la inversió serà d'1.787.096 euros. D'aquests, 1.343.428 euros seran per a la cavallerissa i el bastió, d'un paquet global de 6 milions que destinarà la Generalitat a arreglar diferents monuments del país. Els 443.688 euros restants són part dels 4,5 MEUR dels fons Next Generation per a il·luminació i eficiència energètica. L'alcalde de Miravet, Antonio Llambrich, ha agraït la inversió promoguda pel Govern, que confia que "potenciarà el poble", i "donarà la vida a la comarca".

El castell de Miravet és el conjunt patrimonial més visitat de les Terres de l'Ebre i va assolir el seu màxim històric l'any passat, quan va rebre 64.957 persones. Garriga ha valorat positivament aquest fet i que "la covid hagi servit perquè hi hagi més turisme" a la zona i perquè catalans d'arreu estiguin "descobrint més" el territori ebrenc. Declarat Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 1949, el castell és propietat de la Generalitat de Catalunya des del 1990. Actualment està gestionat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Reunió de la Xarxa Territorial de MuseusGarriga s'ha reunit edte divendres al matí amb l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, i els alcaldes i titulars dels equipaments museístics de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre a Amposta per fer balanç de l'activitat duta a terme pels equipaments que formen la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. A la reunió ha quedat aprovat el pla d'actuacions pel 2022.

Les línies i accions previstes a desenvolupar enguany responen als quatre grans objectius del programa d'actuacions 2019-2022: millorar la funció social i la visibilitat del servei a la ciutadania, contribuir a la millora de l'eficiència en l'organització i gestió dels museus per adaptar-los a les necessitats i reptes actuals; garantir l’òptima custòdia, accessibilitat i divulgació al patrimoni del qual els museus en són responsables i, finalment, estimular el coneixement, promoció i dinamització del territori a partir del patrimoni material i immaterial representatiu de l'entorn.

Les actuacions previstes per al 2022 se centren en accions vinculades a millorar el coneixement dels públics i dissenyar estratègies en captació i gestió de públics específics com el turístic, familiar i escolar; accions de millora de l'accessibilitat als equipaments; accions de formació i assessorament en els diversos àmbits de la gestió museística. Totes aquestes actuacions compten en un pressupost total de 305.000 euros, dels quals 140.000 euros es destinaran a actuacions dins la línia d’acció cooperativa i 165.000 euros al conjunt de subvencions dins la línia de foment.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: