1 de 10
OCI

La millor plataforma de vídeo en «streaming», segons l'OCU

Una enquesta d'Euroconsumers desgrana els elements i les característiques que aprecien els usuaris per valorar els serveis audiovisuals

Les plataformes envaeixen el mercat | NacióDigital
per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 18 de març de 2022 a les 15:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les plataformes de contingut en streaming com Netflix, Amazon, Disney o Filmin formen part de la vida de milions de catalans, que consumeixen contingut de manera diària. Catàlegs immensos obliguen els usuaris a triar, a vegades per raons econòmiques, entre diversos serveis. Tot i això, hi ha milers de persones que tenen contractades diverses plataformes, comparant així la relació entre el preu, la qualitat i la satisfacció que ofereix la mateixa. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), gràcies a una enquesta gegant realitzada per Euroconsumers, ha volgut determinar quina és la plataforma preferida a l'estat espanyol.

En termes generals, Filmin és la plataforma amb una valoració més positiva entre els enquestats -més de 20.000 persones- per davant de Disney, Netflix i Amazon. En aquest sentit, el servei de Filmin no és ni de bon tros el que té més subscriptors, però "la qualitat i la varietat dels continguts" són elements que augmenten la seva puntuació i el seu afecte entre els consumidors, segons l'enquesta. Els organitzadors de l'enquesta també van determinar quines eren les característiques que més tenien en compte els usuaris a l'hora de valorar de manera tan positiva la plataforma.

La qualitat de la imatge, la qualitat de l'aplicació, interrupcions en les emissions o la compatibilitat amb dispositius mòbils van ser preguntes que van marcar la classificació de l'enquesta. Filmin va destacar en tots aquests elements, aconseguint una puntuació de 77 sobre 100. El que més destaquen, però, és la qualitat del seu catàleg.

Per darrere de la plataforma espanyola ha quedat Disney+, l'últim servei d'streaming que es va estrenar a Catalunya però que ja suma milers d'usuaris i és la plataforma amb un major creixement de totes les existents actualment. Disney, que destaca també en la majoria dels elements preguntats, pateix només per la varietat del seu catàleg, marcadament infantil. En qualitat d'imatge, però, no té rival. Netflix ha quedat la tercera.

Altres notícies de sèries i cinema que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: