POLÍTICA

El Pla local de Joventut, aprovat pel ple de l'Ajuntament

Proposa les línies d'acció dels propers cinc anys i pretén impulsar i coordinar les polítiques de joventut

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 18 de març de 2022 a les 10:28 |
El Pla local de Joventut ha estat aprovat pel ple de l'Ajuntament | Cedida
El Pla local de Joventut 2022-2027 ha estat aprovat aquest divendres al matí pel ple de l'Ajuntament de Reus. Aquest presenta una diagnosi a la ciutat des de la "perspectiva juvenil" i alhora proposa unes línies d'acció que identifiquen els principals objectius a aconseguir des del municipi en els cinc anys vinents.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha explicat al debat que "hem elaborat aquest pla amb la voluntat que sigui un instrument àgil i, en aquest sentit, modulable a les necessitats de la joventut". Assegura que han tingut en compte les aportacions de totes les regidories i les opinions dels joves per saber "què opinen sobre la seva situació concreta, què desitgen per millorar-la i quines creuen que són les actuacions que permetran fer-ho

El Pla Local de Joventut compta amb quatre eixos d'actuació

Aquest nou Pla Local de Joventut 2022-2027 esdevé una eina per a la població jove que permet afavorir els processos d'emancipació de les persones joves i fomentar la seva participació en la construcció del seu propi projecte de vida.

El document pretén definir, impulsar i coordinar les polítiques de joventut integrals de participació i emancipació a través de quatre eixos estratègics anomenats "Ens en sortirem", "El futur és aquí", "Ens ho fem" i "Així sí". Aquests eixos fan referència als conceptes dels drets de les persones joves, l'empoderament, la participació per a totes i el bé comú i gestió del que és públic.

A banda de definir les principals línies d'acció i de treball per als pròxims sis anys, aquest pla ja defineix també els reptes de la política de joventut a 10 anys vista. Per determinar les línies d'actuació s'ha tingut en compte el context en què viuen els joves amb les dificultats que afronten, una anàlisi de les actuacions públiques i els seus resultats i un recull de les opinions i propostes de millora per part dels joves.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: