CULTURA

El ple aprova el reglament del Consell municipal de la Cultura

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 18 de març de 2022 a les 09:55 |
Una imatge del regidor Recasens, al saló de plens, aquest divendres | Reus.cat
El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres el reglament del Consell Municipal de la Cultura, un "nou canal de participació ciutadana dins de l’organització municipal gràcies al qual es configura un espai de trobada regular entre la ciutadania, les entitats i l’Ajuntament per recollir i debatre, de manera continuada, les opinions i propostes sobre les actuacions municipals al voltant en aquest cas de la cultura", segons el regidor del ram, Daniel Recasens. L'aprovació ha tirat endavant amb 20 vots favorables. 

Aquest ha manifestat que “el Consell de la Cultura de Reus és un instrument al servei de la cultura de la ciutat i el seu desenvolupament. Representa un espai col·lectiu de participació, reflexió i connexió del sector a través d’institucions, entitats, associacions, empreses i també amb els intel·lectuals i creadors, i amb els grups polítics representats al consistori”.

El reglament aprovat pel ple regula les funcions, l’organització i el funcionament intern del Consell Municipal de la Cultura. De fet, aquest passat dijous al vespre s’ha reunit per primera vegada el grup dels 20 representants de les entitats, associacions i col·lectius escollits el 27 de novembre passat en una jornada de treball realitzada a firaReus.

FuncionsLes funcions del Consell Municipal són "generar debat i opinió i fomentar el consens en les polítiques municipals sobre cultura; elaborar un informe bianual de la cultura de la ciutat; elaborar dictàmens i formular recomanacions en matèria de cultura i política cultural a iniciativa pròpia o a instància dels departaments de l’Ajuntament", ha dit Recasens.

A banda, l'ens s'ha d'encarregar també d'elaborar un informe previ en casos de creació de nous organismes o equipaments culturals municipals, projectes normatius i reglamentaris municipals que incideixin sobre grans temes de política cultural o artística, o nomenament de responsables dels equipaments culturals municipals; actualitzar de forma quotidiana el Pla estratègic de Cultura de la Ciutat; participar en els processos de subvencions en l’àmbit de la cultura; integrar-se en jurats d’àmbit cultural i, finalment, qualsevol altra funció que li encomani l’Ajuntament.

Pel que fa als grups de l'oposició, la cupaire Marta Llorens ha argumentat l'abstenció del seu grup perquè al seu parer "el procés per triar les 20 persones no garanteix una representativitat del teixit cultural de la ciutat i falta un debat a fons de quina cultura afrontem a Reus".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: