divulgació

Cartells divulgatius per explicar el vincle entre ciència i castells

Distribuïts per Reus, duen un codi QR que permet l'accés a informació sobre química i arquitectura

per E.R., Reus, Catalunya | 17 de març de 2022 a les 11:23 |
Una noia escaneja un codi QR d'un dels cartells del projecte, a Reus | Reus.cat
Fins a finals de mes es podran veure els primers cartells divulgatius que relacionen castells amb les disciplines científiques d’arquitectura i química. La campanya es renovarà cada segona quinzena de mes, fins al maig, amb nous cartells i disciplines. Castells de Ciència és un projecte de la Universitat Rovira i Virgili (URV) que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus.

Codis QR"Sense porexpan no hi ha castells". Aquesta afirmació és una de les que es mostren en dels diversos cartells distribuïts per diferents carrers i places de Reus. L’acció forma part del projecte Castells de Ciència, que va veure la llum la setmana passada i amb el qual es vol fer divulgació científica sobre els castells a partir de diferents disciplines.

Des del passat dilluns i fins a finals de mes, doncs, un total de 21 cartells informatius parlaran la relació que tenen la química i l’arquitectura amb els castells. La campanya es tornarà a activar la segona quinzena d’abril i la de maig, amb noves disciplines i més cartells, que volen servir com a punt de partida per parlar del fet casteller des d’un punt de vista científic.

El cartell dedicat a la química parla del porexpan. A través d’un codi QR, es pot accedir a informació ampliada, que està recollida a la pàgina web del projecte. D'aquesta manera, es pot consultar com és el procés de fabricació del porexpan, quina és la seva funció i com s’han reduït les lesions cranials després de l’obligatorietat del seu ús és un dels temes que es tracten en aquesta disciplina.

A Tarragona i a VallsEls cartells que s’han instal·lat en aquests quinzena també parlen sobre arquitectura i castells. En aquest cas, es donen a conèixer quins paral·lelismes hi ha entre els castells i les tècniques de construcció de les catedrals gòtiques, i de quina manera aquestes van intentar fer edificacions cada vegada més altes i imponents, el mateix que passa amb el moviment casteller. 

La campanya gràfica del projecte Castells de Ciència compta, en aquesta primera fase, amb sis cartells, cadascú d’una disciplina científica diferent. A més de Reus, aquestes imatges es podran veure també a Tarragona i a Valls, totes tres ciutats col·laboradores amb el projecte. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: