1 de 10
POLÍTICA

La CUP proposa reutilitzar les bicicletes que són al dipòsit municipal

Un cop venci el termini legal per recuperar-les, i per lliurar-les a entitats socials o a la ciutadania amb menys recursos

Un noi es passeja en bicicleta, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 17 de març de 2022 a les 11:09 |
Aquest article es va publicar originalment el 17 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP Reus presentarà una moció al ple d'aquest divendres (en directe, a Reusdigital.cat) tot "apostant per la reutilització dels vehicles de mobilitat personal", com les bicicletes i patinets que es troben emmagatzemats al dipòsit municipal de vehicles.

Un cop vençuts els dos mesos de termini per reclamar-ne la seva propietat, els cupaires proposen lliurar-les a entitats i associacions per tal que les reparin o que se'n puguin aprofitar les peces. A més, els cupaires volen prioritzar l’entrega a entitats de caràcter social "o a la ciutadania amb menys recursos".

En aquesta línia, la CUP ha apuntat que el govern municipal va exposar que el passat mes de febrer es van donar de baixa 252 vehicles del dipòsit, entre els quals, una vintena de bicicletes. Passat el termini legal per recuperar-les, segons la formació anticapitalista, el govern de l’Ajuntament de Reus les entrega a una "empresa de gestió, tractament i descontaminació per a ser tractades com ferralla". Però "tenint en compte la importància d’una mobilitat urbana neta, així com el principi de reutilització", la CUP creu "convenient" allargar l’ús de les bicicletes i patinets que "encara són aptes per circular".

En aquest sentit, la regidora cupaire Mònica Pàmies ha argumentat que hi ha programes de reutilització de bicicletes que poden donar una segona vida a aquests vehicles i posar-los a disposició de la ciutadania. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: