1 de 10
HORTS URBANS

Les 33 parcel·les d'horts urbans de Reus, adjudicades

La concessió començarà a partir de l'1 d'abril amb una durada de tres anys

El regidor de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, amb un usuari dels horts urbans | Reus Digital
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 16 de març de 2022 a les 12:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les parcel·les dels horts urbans de Reus ja s'han concedit. El procés d'adjudicació de les 33 parcel·les s'ha resolt aquesta setmana amb 73 sol·licituds, de manera que una quarantena han quedat fora. A partir de l'1 d'abril començarà la nova concessió amb una durada de tres anys i s'entregaran les parcel·les netes als nous usuaris. 

Reus compta amb 33 parcel·les situades en dues zones d'horts urbans


Els horts urbans són parcel·les d'espai públic que es concedeixen per a ús privat amb la finalitat de crear un hort o de conrear plantes aromàtiques. Reus compta amb dues zones d'horts urbans i un total de 33 parcel·les, 23 situades al barri Sol i Vista i 10 al barri Gaudí. En aquest nou cicle s'afegeixen 14 usuaris nous, ja que els altres 19 mantenen la parcel·la i la llicència que ja tenien.

El procés de selecció tenia en compte, principalment, els criteris d'edat, renda, empadronament i distància a les zones d'horts urbans dels sol·licitants. Segons el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, "els horts urbans generen espais de relació i socialització que, en la gent gran, eviten la soledat”, motiu pel qual s'ha tingut en compte la proximitat i l'edat. 


L'Ajuntament planteja buscar nous espais per ampliar la xifra de parcel·les


Arran que una quarantena de persones hagin quedat sense concessió, Subirats assegura que des del consistori es plantegen buscar noves zones per a destinar a horts urbans. A més, en un futur procés voldrien disminuir el biaix de gènere que han detectat i donar pes a les famílies i a una major varietat d'edats. 

Subirats també exposa que els horts urbans generen beneficis en les persones, ja que "permeten el desenvolupament de l'activitat física, el conreu i el consum de productes frescos i el benestar emocional de la realització d’una tasca que implica veure com creix la plantació i com se n’extreu un fruit". 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: