GASTRONOMIA

GastroMar l’Ampolla 2022 comptarà amb més d’una vintena de professionals de la cuina i acadèmics

L’esdeveniment se celebrarà els dies 20, 21 i 22 de març i es podrà seguir en streaming o en directe des dels platós que hi haurà a l’hotel Flamingo de l’Ampolla

per Aguaita.cat, L'Ampolla | 16 de març de 2022 a les 12:09 |
La popular cuinera, Ada Parellada, del restaurant Semproniana pariciparà a les Jornades GatroMar de L'Ampolla | Adrià Costa
La segona edició del GastroMar l'Ampolla,  organitzat per l'Ajuntament de l'Ampolla, tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de  març i comptarà amb la participació de més d’una desena de professionals  del món de la cuina que elaboraran en directe plats i receptes marineres  tant de cuina clàssica i tradicional com de fusió mediterrània-oriental, o de  cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual.  

Hi participaran cuiners i cuineres com Ada Parellada, del restaurant  Semproniana; Gessamí Caramés, pastissera i presentadora del programa Cuines de TV3; Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar** de Barcelona i  del Compartir de Cadaqués; Ivan Margalef i Xavier Benito, del restaurant  L’Ó*; i Iolanda Bustos, la cuinera de les flors, entre molts d’altres. 

D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que  coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de  referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el  mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local, la  vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels  ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic.  

En este àmbit es comptarà amb la presència, entre altres experts i  acadèmics, de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; Paula Molésperiodista i presentadora del programa Un restaurant caníbal a Berlín de  Catalunya Ràdio; Cristóbal Aguilera, gestor d'Innovació a l’IRTA divulgador científic; i Lourdes Reig, biòloga i doctora en Ciències del Mar,  professora titular de la Universitat Politècnica de Catalunya i directora de la  Xarxa d'I+D+I Marítima de Catalunya. 

Així doncs, aquestes jornades professionals de cuina i ciència tenen com a  objectiu tractar temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i  contemporània, la cuina d’abord, posar sobre la taula qüestions sobre  investigació, ciència, salut i sostenibilitat i consolidar l’Ampolla com a espai  gastronòmic del Delta de l'Ebre

L’esdeveniment es desenvoluparà simultàniament en dos platós situats a l'hotel Flamingo de l'Ampolla, des dels quals xefs i ponents podran veure's  i interactuar. Totes les sessions s’emetran en streaming pel canal de  Youtube Gastroevents Online i este any, a diferència de la primera edició,  també hi haurà públic -l’aforament als platós serà limitat i es controlarà per  ordre d’arribada-. 

GastroMar l’Ampolla 2022



La inauguració de la segona edició del congrés GastroMar l’Ampolla tindrà  lloc el diumenge 20 de març, a les 6 de la tarda, i anirà a càrrec de Francesc  Arasa, alcalde de l’Ampolla; Joan Alginet, gerent del GALP Terres de  l’Ebre/Mar de l’Ebre; Xavier Pallarès, director de l’Institut per al  Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE): i Toni Massanés,  director de la Fundació Alícia

Esta edició busca crear debat sobre l’elaboració dels productes  mariners del Delta de l'Ebre, l’alimentació responsable i la cuina  d’aprofitament, sostenible, saludable i familiar. De la mateixa manera,  pretén fer una demostració de l’elaboració de plats, amb peixos  sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb peixos poc coneguts  o amb parts del peix que no se solen menjar.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: