1 de 10
EDUCACIÓ

Incorporar jocs de taula a l'aprenentatge: el nou projecte de la URV

Es tracta d'una iniciativa en col·laboració amb Repsol per fer servir els jocs de taula com a eines per aprendre

Incorporar els jocs de taula a l'aprenentatge: el nou projecte de la URV | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 15 de març de 2022 a les 12:13 |
Aquest article es va publicar originalment el 15 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte “Aula de joc: Incorporant els jocs de taula moderns a l’aprenentatge” ha arribat a tres escoles del Camp de Tarragona. Impulsat per la Universitat Rovira i Virgili en col·laboració amb Repsol, la iniciativa té l’objectiu de dotar les escoles de les eines necessàries per utilitzar els jocs de taula moderns com a eines d’aprenentatge.

El projecte pilot es va començar a desenvolupar durant el curs 2017-2018 pel grup de recerca ASTERISC del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV, però no ha estat fins ara que s’ha pogut aplicar de manera definitiva després de l’aturada per la pandèmia. Consisteix en un conjunt de jocs de taula per a edats entre els 8 i 14 anys per fer servir per a interessos educatius i aprofitar les dinàmiques dels jocs a les escoles.


Tres escoles del Camp de Tarragona han participat en el projecte amb bons resultats


La idea és aprofitar els jocs que estan pensats per divertir-se i reutilitzar-los, de manera que puguin formar part dels continguts que els i les docents vulguin oferir a classe”, explica Jan Gonzalo, coordinador de la iniciativa i professor dels Estudis de Comunicació de la URV.

Les escoles que han participat en el projecte pilot són les Carmelites de Tarragona, l’Institut de Constantí i l’Institut del Morell. “Ha funcionat molt bé i he generat molt d’interès”, assegura Gonzalo, “fins a 34 docents han participat en el projecte i la intenció és ampliar-nos a més centres o aprofundir amb les escoles que ja hem treballat”. Els bons resultats d’aquesta primera edició fan que s’estiguin plantejant una segona edició pel pròxim curs 2022-2023.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: