1 de 10
AIGUA

Visites gratuïtes de la ruta de l'Aigua de la Boca de la Mina

Per celebrar el Dia Mundial de l'Aigua

La Ruta de l'Aigua de la Boca de la Mina dona a conéixer les mines d'aigua de la ciutat | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 15 de març de 2022 a les 10:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sis sessions de la Ruta de l’Aigua de la Boca de la Mina s’oferiran a tots els públics de manera gratuïta amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua. La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus ha organitzat aquestes visites el dissabte 19 de març al matí i el dimarts 22, Dia Mundial de l’Aigua, al matí i a la tarda.

Es tracta d’una ruta guiada per l’Aigua, una goteta que vol conscienciar als assistents sobre la riquesa de l’entorn natural de la ciutat. A través dels sentits i la poesia, els visitants descobriran la Boca de la Mina i els arbres i olors que la formen.

Les visites seran el dissabte 19 de març a les 11 i a les 12.30 i el dimarts 22 a les 11, a les 12.30, a les 16.30 i a les 18.30. Les inscripcions es poden fer al portal inscripcions.reus.cat.


El Dia Mundial de l'Aigua d'enguany se centra en les aigües subterrànies


Amb aquestes sis sessions, l’Ajuntament de Reus se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, que enguany se centra en el tema “Aigües subterrànies: fent visible allò invisible”. Justament, a la ciutat, la falta de recursos hídrics ha estat el motiu pel qual es van excavar mines d’aigua a Almoster i Maspujols al segle XIX. Aquestes mines han estat recuperades recentment i la ruta de l’aigua de la Boca de la Mina és una manera de donar a conèixer-les.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha recordat que “aquestes mines troben la seva boca al passeig de la Boca de la Mina, per aquest motiu, hem volgut donar a conèixer amb aquesta activitat oberta a tots els públics els recursos naturals com aquest perquè es conegui la fragilitat dels nostres aqüífers i conscienciar que l’aigua és un bé escàs que cal estalviar”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: