1 de 10
DANSA

La 10a edició del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri de Reus compta amb 50 concursants

Té lloc del 23 al 25 de març 2022 al Teatre Fortuny

Participants d'una anterior edició del concurs | DansPxl
per M.B., Reus, Catalunya | 15 de març de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Conjuntament amb el Consorci del Teatre Fortuny, la Fundació Privada del Teatre Fortuny organitza de nou el concurs de dansa internacional de Reus fundat el 2002. Després d'haver ajornat la 10a edició el 2021 per causa de la Covid-19, aquest any finalment se celebra l'edició del certamen.

Tot i així, per motius relacionats amb la pandèmia, en aquesta ocasió el concurs no clourà amb la gala, que s'ha ajornat al 22 d'octubre. La gala a la tardor reunirà guanyadors d'edicions anteriors del concurs i de l'edició present. Aquest any s'han inscrit al premi 50 concursants, tot un rècord d'aquest certamen, que en l'edició del 2009 havia arribat a 33 participants, segons han exposat els prganitzadors.

Els inscrits son de cinc nacionalitats diferents (Austràlia, Bèlgica, l'estat, Portugal i Grècia), dels quals 42 son noies i vuit nois. El concurs compta amb un jurat que enguany presideix José Carlos Martínez (director de la Compañía Nacional de Danza del 2011 al 2019 i exballarí estrella del Ballet de l'Òpera de París).

Els tres primers premis consisteixen en dotacions econòmiques de 5.000 euros (concedit per la Generalitat de Catalunya), 2.000 euros (atorgat per la Diputació de Tarragona) i 1.000 euros (atorgat per l'Ajuntament de Reus). El palmarès inclou un total d'11 beques i premis: la beca d'estudis atorgada per la delegació a l'estat de la Royal Academy of Dance de Londres; la beca d'estudis del Reial Ballet Danès-Vermuts Miró; el premi del públic atorgat per l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona; una estada a la Compañía Nacional de Danza, dues beques d'estada al Ballet de Ljubljana, una beca pel curs intensiu d'Endanza València 2022; una beca pel ADAM-Campus Internacional de Dansa de València, una estada al Real Conservatorio de Danza Mariemma i dues beques atorgades pel Barcelona Dance Centre. A més, l'estudi de fotografia Dans Pxl també ofereix sessions fotogràfiques al guanyador del Premi del Públic i de l'estada de la Compañía Nacional de Danza.

Com a activitats paral·leles al concurs, d'una banda la Fundació organitza un taller de dansa per a persones sordes de la mà de Jone San Martín (1966), ballarina, coreògrafa i membre del jurat del Premi, el dilluns 21 de març. I de l'altra, San Martín també participarà en el cicle Prosceni Reddis Bartrina organitzat per la Fundació Privada Reddis, en el que conversarà amb Cristina de Anciola, exballarina i coordinadora artística del Premi Roseta Mauri, el dimarts 22 de març 2022, a les 7 de la tarda, al Teatre Bartrina. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: