1 de 10
EQUIPAMENTS

La reforma de l'antiga Ciutat del Repòs i Vacances de Tarragona costarà 15 milions d'euros

El futur alberg té la voluntat de dissenyar i desenvolupar bones pràctiques en la detecció, expressió, validació i autoregulació de les emocions entre infants, joves i adolescents

La consellera Cervera, acompanyada de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en la visita d'aquest dimarts. | Generalitat.
per Nació Tarragona, Tarragona | 14 de març de 2022 a les 13:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha presentat un nou projecte per a l’antiga Ciutat del Repòs a Tarragona, que es convertirà en un alberg juvenil on es promocionarà el benestar emocional d’infants, adolescents i joves.

Aquest alberg "referent en la promoció de la seva salut emocional, també vinculada en el lleure educatiu” es tracta d'una aposta "decidida per a treballar específicament en la millora de la salut i benestar dels joves, recentment afectats per la Covid-19 que ha impactat en tots els àmbits de la seva vida: familiars, escolars o relacionals”.

En total, el projecte comptarà amb una capacitat de 556 places, i amb un funcionament modular que permetrà regular els equipaments segons la demanda. Es definirà en dues zones; una primera amb un edifici principal, on s’ubicaran els serveis comuns i les habitacions de grup, i una segona zona amb mòduls habitacionals.

Aquesta actuació inclourà l’Edifici Principal, el 100% dels mòduls habitacionals (bungalows) i el percentatge de la urbanització que es defineixi en fase de projecte en funció dels recursos disponibles (uns 15.000 metres quadrats), amb un cost total de 15 milions d’euros finançats a través dels fons Next Generation. Les obres començaran el 2022, amb la previsió que finalitzin el 2026.

Les actuacions plantejades dins del marc dels fons Next Generation s’orienten a millorar de forma significativa l’eficiència energètica dels edificis. Garantint la sostenibilitat, un dels objectius és reduir de forma significativa la petjada de carboni focalitzant-les principalment en dos fronts: en la millora les condicions passives dels edificis i en l’ús de sistemes de climatització i producció d’energia d’alta eficiència.

La titular de Drets Socials ho ha explicat durant una visita a les futures instal·lacions on ha fet saber que “la voluntat d’aquest projecte és que el foment del benestar emocional formi part dels programes i activitats dels albergs de la Generalitat”. D’aquesta manera, Cervera ha remarcat que dedicar esforços a la cura de la salut emocional dels nens i joves “és un dels eixos del Govern per continuar treballant per la millora de les seves oportunitats, per una millor vida, casa i futur”. “Volem que la xarxa d’albergs públics de joventut siguin un espai amable i amic on sigui possible carregar les bateries emocionals dels infants, adolescents i joves”.

Aquest equipament estarà disponible per a tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin, amb especial atenció a entitats i organitzacions juvenils, joves, famílies i col·lectius d'especial atenció.

Un cop operatiu, formarà part de totes les grans plataformes  internacionals de web d'allotjament, dins la xarxa internacional d'albergs (hiHotels). La seva ubicació, i proximitat amb l'aeroport de Reus, li dona una dimensió internacional que permet que siguin instal·lacions ideals per a la descoberta de Catalunya i dels seu patrimoni natural, cultural i històric, i a més són avantguarda d'una nova proposta de turisme social i actiu, proper, accessible i local.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: