JUDICIAL

Recorren la sentència que anul·la la llicència d'obres del dipòsit de residus de Riba-roja d'Ebre

L'activitat a l'abocador es manté mentre no hi haja una sentència definitiva

Panoràmica de la primera de quatre cel·les que es va construir a l'abocador de Riba-roja d'Ebre. Imatge d'Arxiu | ACN / J. Marsal
per Aguaita.cat, Riba-roja d'Ebre | 14 de març de 2022 a les 13:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre i l'empresa Lestaca han recorregut la sentència que anul·la la llicència d'obres del dipòsit de residus industrials no perillosos. Com han confirmat fonts municipals, han presentat un recurs d'apel·lació davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons què dictamini el TSJC, fins i tot es podria plantejar presentar un recurs de cassació al Suprem. L'abocador fa dos anys que funciona, però compta amb l'oposició de la resta de pobles de la comarca i de les poblacions veïnes del Segrià. Una dotzena d'ajuntaments van recórrer contra la llicència d'obres i el jutjat contenciós 1 de Tarragona l'ha declarat nul·la.

El contenciós al jutjat 1 de Tarragona el van presentar 12 ajuntaments de la Ribera d'Ebre i el Segrià. Denunciaven que la llicència d'obres oblidava els compromisos de l'empresa Lestaca per millorar les connexions i els accessos a les carreteres amb aquest projecte i que no es complia el pla especial urbanístic, però és justament en el pla especial urbanístic aprovat per la Generalitat que s'empara l'Ajuntament per defensar la llicència. L'alcalde de Riba-roja Antonio Suárez, que ha declinat fer declaracions, defensa que el tràmit s'ha fet correctament.

El tribunal contenciós 1 de Tarragona ha declarat nul·la la llicència d'obres perquè no es justifica la ubicació del dipòsit al paratge de les Valls, una qüestió de fons que ara haurà de ratificar o descartar el TSJC.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: