1 de 10
POLÍTICA

El PSC defensarà al ple un pla per augmentar la plantilla de la Guàrdia Urbana

Els socialistes volen també per "tornar a donar vida" al comerç local

Agents del cos, en un control, en una imatge d'arxiu | Guàrdia Urbana de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de març de 2022 a les 12:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal del PSC presentarà dues mocions en el plenari d’aquest divendres (en directe, a Reusdigital.cat) que "van enfocades a millorar la seguretat a la ciutat i a potenciar el comerç local", segons el portaveu, Andreu Martín. Pel que fa a la seguretat, ha dit, "el paper fonamental per garantir-la el té la Guàrdia Urbana, però ja fa massa temps que els agents estan sobresaturats per la gran quantitat de feina que hi ha i perquè, cada any que passa, es perden diferents places que encara deixen més en quadre la plantilla.

En aquesta línia, el cap de l'oposició ha volgut recordar que, segons consta en el document de gestió econòmica i pressupostària que forma part de l’expedient dels pressupostos de l’any 2022, hi ha la previsió que hi hagi 156 agents de la Guàrdia Urbana, "una xifra que se situa encara per sota del mínim" requerit per la Fundació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que estableix que hi ha d’haver un agent per cada 667 habitants. En el cas de Reus "significa que hi hauria d’haver operatius 159 policies. A més, segons hem pogut saber, hi ha molts agents que estan de baixa per aquesta sobrecàrrega i això fa que, actualment, només hi hagi uns 130 policies operatius”, ha argumentat el socialista.

Prec per ajudar Open EuropeLa segona moció que el PSC portarà al ple és sobre el comerç local i els "espais que hi ha buits" arreu de la ciutat. “Estem perdent la capitalitat com a ciutat referent del comerç”, ha alertat Martín, qui ha assenyalat que “cada vegada hi ha més comerços que tanquen tant al centre com als barris, i això deixa una sensació d’abandonament massa gran”. “Hem de trobar la fórmula per a tornar a donar vida a tots els carrers de la nostra ciutat, als barris i al centre, i per fer-ho l’Ajuntament hi ha d’intervenir, sigui amb convenis o adquisicions, per posar alguns locals de la ciutat a un lloguer igual o similar als que es poden trobar al viver de Redessa”, ha proposat.

Finalment, entre els precs, el PSC en plantejarà un sobre l’actual situació a Ucraïna i a l’associació Open Europe que està recollint materials, menjar i medicines a Reus per enviar al país afectat. “Des de l’associació ens han fet arribar que els falten diners per poder fer efectiu el transport de tot el que la gent els està donant”, ha lamentat Martín, per afegir que “per això demanarem a l’Ajuntament que destini una línia d’ajuts per a pagar la benzina necessària per fer els desplaçaments”. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: