1 de 10
CULTURA

Organitzen una taula rodona sobre els Jocs Florals

Per analitzar-ne la rellevància cultural i l'impacte a Reus

Façana del Centre de Lectura de Reus | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 16 de març de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Jocs Florals van esdevenir un fenomen literari de primer ordre durant la segona meitat del segle XIX i començament del XX. El model d’aquest certamen literari en llengua catalana que s’havia reinstaurat a Barcelona l’any 1859 es va replicar arreu de Catalunya. L’expansió territorial del certamen va provocar una revitalització de la literatura catalana i, alhora, un conjunt de moviments culturals que es poden resseguir a través de la premsa de l’època i de les activitats organitzades per entitats culturals.

Element de construcció cultural i socialAra, s'ha previst una taula rodona a Reus per tractar precisament sobreels Jocs Florals com a element de construcció d’una imatge cultural i social a partir de la seva reinstauració el 1859, i de l’expansió del model arreu del territori.

Tot plegat, segons els seus impulsors, "per ajudar entendre el cas dels diversos Jocs Florals celebrats a Reus i les connexions que es poden establir entre els diversos agents culturals implicats en la seva divulgació". La cita tindrà lloc el proper divendres 18 de març a les 7 de la tarda, al Centre de Lectura, amb el títol Jocs Florals i certàmens literaris: rellevància cultural i impacte en el territori. El cas de Reus.

És prevista la participació de Magí Sunyer, Margarida Casacuberta i Agnès Toda. L'orgaització va a càrrec del Grup de recerca de Patrimoni Literari. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: