SOCIETAT

La periodista Isabel Martínez parlarà dels últims 50 anys de la cultura a Reus a la Fundació Privada Reddis

L’acte tindrà lloc el pròxim dijous, a les 7 de la tarda

La periodista Isabel Martínez en una entrevista a LANOVA Ràdio | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de març de 2022 a les 15:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La periodista i col·laboradora de Reusdigital.cat Isabel Martínez, oferirà aquest pròxim dijous, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de la Fundació Reddis, la conferència Mig segle de cultura a Reus. De la resistència al desconcert. L’acte s’inclou en el cicle Reus 1970-2020.

La xerrada s'articularà en tres grans blocs que intenten resumir els esdeveniments relacionats amb la cultura (per força plurals i diversos) d’aquest mig segle.

La primera part s’anomena Entre dues èpoques i ressegueix els camins de la cultura (nous equipaments, iniciatives oficials, entitats que neixen, espais de debat formal i informal, canvis educacions en algunes disciplines, artistes rellevants…) durant el període 1970-79. L’agrupació de tots els esdeveniments en aquest gran bloc no està exempta de contradicció perquè confronta les dinàmiques immobilistes oficials a les acaballes del franquisme i el que passava al carrer. Un carrer que bull i en el qual és molt difícil separar acció política, cultural i reivindicativa des de les accions individuals i les col·lectives.

El segon bloc s’articula al voltant de les quatre dècades que separen el 1979 del 2019 i assenyala accions i polítiques culturals a casa nostra sota el títol Polítiques, models i equipaments.

El tercer apartat se centrarà en la narració de les conseqüències de la Covid en la cultura. El relat s’articularà des del repàs de com va afectar als principals actes i esdeveniments culturals de l’any.

La conferència també la podeu seguir en directe per streaming a través del web: www.fundacioreddis.org
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: