1 de 10
recerca

Un estudi de la URV evidencia que el cànnabis permet reduir la medicació als presos

L'estudi conclou en que el cànnabis millora la qualitat de vida dels presos i disminuïx l'estrès, la tristesa i els permet dormir millor

Vista àeria d'una plantació de marihuana | Arxiu
per Aguaita.cat, Reus, Catalunya | 11 de març de 2022 a les 12:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Centre d'Atenció i Seguiment en Drogodependències del Centre Penitenciari de Brians i ICEERS ha conclòs que el cànnabis millora la qualitat de vida dels presos i en permet reduir la medicació. La investigació s'ha fet amb la col·laboració dels interns de diverses presons de l'Estat així com amb persones amb experiència en l'ús de drogues i coneixements de la vida a les presons. Entre les raons que els reclusos van donar per consumir cànnabis hi ha la reducció de l'ús d'altres medicaments o drogues o la disminució de l'estrès o la tristesa i el fet de dormir millor.

"El consum de cànnabis per part dels presos busca pal·liar o esmorteir alguns dels efectes perjudicials sobre la salut que té la vida a la presó", indica l'estudi. Mitjançant anàlisis estadístiques es van avaluar diverses variables que poguessin predir la salut autopercebuda dels subjectes. Els investigadors van trobar que l'única que funcionava com a predictora era el número de visites rebudes, fet que demostraria la importància del suport social i dels vincles afectius per al manteniment d'una bona salut i qualitat de vida.

A banda, l'estudi argumenta la "necessitat urgent" de fer canvis en les polítiques penitenciàries, com la prohibició del paper de fumar a les presons de Catalunya, fet que forçaria els reclusos a fer servir mètodes de consum més perillosos. "El cànnabis és útil per gestionar les condicions estressants que implica la vida a la presó. La investigació aporta evidències sobre la pertinença que un programa de cànnabis medicinal s'estengui a les presons", ha destacat el doctor José Carlos Bouso, coordinador de l'estudi.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: