1 de 10
POLÍTICA

La CUP diu que la futura ordenança de mobilitat topa amb articles d'altres normatives

Per a la regidora Mònica Pàmies és aquest un fet que evidencia que els socis del govern "actuen sense una direcció comuna"

Pàmies, a la roda de premsa d'aquest matí | CUP Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 de març de 2022 a les 16:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP Reus ha reclamat "coherència" al govern, aquest matí de dijous, quant a la redacció de la nova ordenança de mobilitat. La regidora Mònica Pàmies ha assenyalat, en roda de premsa, que la formació anticapitalista hi ha aportat "més d'un centenar" de propostes, i que ha presentat diverses esmenes a la comissió corresponent. 

En aquest sentit, la regidora ha exposat que tot plegat s'ha fet amb l'objectiu que l'ordenança sigui "entenedora i endreçada", ja que es tracta d'un document que ha de regular qüestions com la circulació de patinets i bicicletes per la via pública. Pàmies ha criticat la "manca de coherència" que al seu parer hi ha entre l’ordenança de mobilitat i "altres normatives municipals". De fet, s'ha referit a les "contradiccions" del document que promou el govern amb d'altres, com l'ordenança de civisme o la de benestar animal.

En aquesta línia, Pàmies ha manifestat que "mentre es vol afavorir la circulació sostenible a peu, bicicleta o patinet", les accions de la regidoria de Seguretat "anteposen poder arribar en cotxe fins les entrades dels col·legis". Un altre exemple destacat per regidora cupaire és que "es parli de portar el gos lligat circulant amb bicicleta, quan l’actual ordenança de benestar animal ho prohibeix". "Junts, ERC i Ara actuen per la seva banda sense una direcció comuna", ha assegurat.

A banda, la regidora Pàmies ha posat sobre la taula la "duplicitat" d’ordenances. Els cupaires són partidaris de traslladar el "batibull" de normatives de l’ordenança de civisme a d'altres "més específiques, com ara la de mobilitat sostenible". Pàmies ha conclòs la seva intervenció tot demanant que "s’utilitzi un llenguatge més clar i entenedor, així com facilitar l’enllaç a altres lleis superiors o a les ordenances municipals a les que es faci referència per tal d’aportar aquesta cohesió que a hores d’ara considerem inexistent”.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: