1 de 10
JOVENT

Jornada d'informació acadèmica «De Tu a Tu»

Del 21 al 25 de març, en línia

Joves d'un cicle formatiu, a l'aula, en una imatge d'arxiu | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 de març de 2022 a les 12:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 21 al 25 de març de 2022 tindrà lloc la jornada d'informació acadèmica De Tu a Tu organitzada pel Servei de Treball i orientació acadèmica de l'Oficina Jove del Baix Camp que es troba al Casal de Joves de La Palma, el Pla educatiu d'entorn de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament i l’IMFE Mas Carandell, en col·laboració amb diferents centres educatius de la ciutat, la Universitat Rovira i Virgili i la UOC.

El regidor de Salut i Ciutadania, ​Òscar Subirats, ha explicat que "el canvi d'etapa educativa molts cops genera en els estudiants molts dubtes i inquietuds difícils de gestionar. Per aquesta raó, la jornada pretén oferir un espai de diàleg on els estudiants puguin respondre en primera persona qualsevol dubte o neguit dels joves que vulguin participar".

La jornada és en línia i hi ha una plataforma de suport on hi ha els diferents itineraris formatius que es poden fer, acompanyats de vídeos amb la presentació dels diferents estudis que ens han fet arribar els diferents centres educatius. La plataforma s'ha enriquit intentant incloure totes les especialitats que es poden cursar a Reus a banda de la URV i la UOC pel que fa a graus universitaris.

Durant una setmana es comptarà amb la participació d'alumnes de diferents cicles formatius, escola d'adults, batxillerat, programes de formació i inserció i itineraris formatius específics que es connectaran en directe i en diferents videoconferències per poder resoldre els dubtes que els alumnes que estan decidint el seu futur formatiu puguin preguntar. Aquest any hi hauran dos horaris de connexió per cada videoconferència, un en horari de matí i un altra a la tarda, per tal de ser més accessibles i arribar al màxim de joves possible.

La jornada va destinada a resoldre dubtes als alumnes que han de decidir el seu itinerari formatiu, que vulguin optar per la formació professional o els graus universitaris i al mateix temps, animar a joves que no tenen l'ESO finalitzada perquè es tornin a incorporar al sistema educatiu reglat.

Com a novetat d’aquesta edició, els joves que ho desitgin podran sol·licitar un assessorament acadèmic individualitzat durant els dies de les jornades.

Per accedir a la palataforma, als vídeos i les inscripcions es pot fer aquí. Des de la coordinació de la jornada la col·laboració de tots els centres que han participat activament en el projecte i esperem que molts joves puguin beneficiar-se d'aquestes trobades entre joes estudiants.
 

Cartell de la jornada Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: