1 de 10
SOCIETAT

Cambrils posa en marxa un protocol contra les violències sexuals en espais festius

Fruit d'un treball "transversal i participatiu" per elaborar-lo

Gent a la pista de ball d'un local, en una imatge d'arxiu | Pixabay
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 10 de març de 2022 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cambrils ha començat a implementar el protocol municipal d'abordatge de les violències sexuals en espais festius amb la creació de la comissió tècnica que ha de desenvolupar les accions previstes i la presentació pública del document a la sala de plens.

La presentació del protocol ha anat a càrrec de l'alcalde, Oliver Klein; la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament, Ingrid Duch; la tècnica d'Igualtat municipal, Mònica Romano, i la tècnica de l'entitat Noctàmbul@s, Amaya Díez.

El protocol, elaborat a través de propostes i decisions extretes dels grups de treball i la diagnosi realitzada, s'estructura en quatre eixos d'actuació bàsics (prevenció, detecció, actuació i recuperació-reparació) i inclou un pla d'actuació, un circuit d'actuació i una campanya comunicativa per informar i sensibilitzar la població.

El document recull les accions transversals "per millorar la prevenció i l'abordatge de les violències sexuals, establint els mecanismes adients i incidint en la prevenció coma eix fonamental per transformar la mirada de la població en general, de la joventut i del personal professional, tant de l'administració com de la indústria de l'oci i l'associacionisme, per tal de construir una societat lliure de violències masclistes", segons fonts municipals.

El protocol municipal es complementarà amb el Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, al qual l'Ajuntament de Cambrils s'adherirà properament. El document complet del protocol es pot consultar en aquest enllaç
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: