ENSENYAMENT

L'escola Serra de Prades dona el nom de Joana Raspall a un nou carrer

La proposta sorgeix d'un projecte interdisciplinar sobre el poble i coincideix amb el 8-M

Una imatge de la inauguració del carrer | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 9 de març de 2022 a les 17:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest matí de dimcres, l’alumnat de l’escola Serra de Prades ha participat en la inauguració del carrer de Joana Raspall. L’acte, organitzat i presidit per l'alcaldessa de la vila vermella, Lídia Bargas, ha comptat amb la presència de la comunitat educativa del centre.

Els alumnes més grans de l’escola han fet esment de la biografia de l’escriptora i bibliotecària desapareguda el 2013, als 100 anys. Cadascun dels grups del centre ha llegit un dels poemes que va escriure Joana Raspall per destacar alguns missatges importants en el dia d’avui: els valors de la solidaritat, de la igualtat i el desig de la senzillesa enfront un món convuls.

Ha estat un acte significatiu, que culmina el projecte interdisciplinar iniciat el curs 2020/ 2021 en el qual la Vila de Prades va ser l’eix vertebrador del treball. La proposta de l’escola va ser posar un nom de dona a un dels carrers del poble, "ja que hi ha poca representativitat del món femení als carrers del poble", segons s'ha destacat en un comunicat. L’Ajuntament va acceptar la proposta de l’alumnat i va proposar aquest dia per a la seva inauguració.

L’esdeveniment coincideix amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, que ha acabat amb la lectura d’un manifest per part de l’Associació de Dones de l’Abellera a la plaça dels Arbres, on s’hi ha instal·lat una placa commemorativa.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: