EQUIPAMENTS

La Torre Forta reobrirà per als veïns del barri abans d'acabar l'any

El Servei d'intervenció socioeducativa s'hi trasllada per dotar d'una nova vida a un espai abandonat en els últims anys

La Torre Forta. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 9 de març de 2022 a les 17:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ha estat de tot: seu de Serveis Socials, del Patronat d'Esports i fins i tot es va proposar que acollís el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD). La Torre Forta, datada del segle XVII i que dona nom al barri, podria acollir abans d'acabar l'any el Servei d'Intervenció Socioeducativa per a infants i adolescents en situació de risc o vulnerabilitat, per ara només als prop d'un centenar d'usuaris que viuen en aquesta zona de Tarragona.

Una de les intencions que té la conselleria de Serveis Socials és oferir tant l'immoble com el jardí com un lloc de trobada veïnal, on les entitats hi puguin organitzar esdeveniments.

Va ser al 2015 quan l'Institut Municipal de Serveis Socials es va centralitzar a l'edifici de la plaça Prim. Des de llavors, han estat diverses les idees per omplir de vida un edifici emblemàtic i patrimonial per al barri, però no s'hi ha acabat de concretar cap projecte. El pressupost per rehabilitar tant la Torre Forta com el seu entorn és de 90.000 euros.

Els usuaris del SIS que a partir de finals d'any o del 2023 que facin ús de la Torre Forta hauran de passar com sempre, però, per l'Institut Municipal de Serveis Socials. El fet que es tracti d'un "espai de confort" i "més acollidor" que altres equipaments ha estat determinant per decidir-se pel nou edifici, que vol esdevenir un "enclavament sociocultural a la ciutat", en paraules de la consellera Inés Solé. Hi treballaran habilitats parentals, hi haurà tallers de psicomotricitat, de criança i altres qüestions adreçades a infants i joves de fins als 18 anys.

Aquest servei es continuarà oferint als diferents barris, però en el cas de Torreforta es traslladarà des del centre cívic, que és on s'estava desenvolupant fins ara.
 

La Torre Forta. Foto: Josep M. Llauradó

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: