URV

Els Castells des de la perspectiva científica: el nou projecte de la URV

"Castells de ciència" és una iniciativa que investigarà el món casteller a través de la química, la física, la història, l'antropologia, l'arquitectura i la sociologia

La URV impulsa el projecte Castells de Ciència, que relaciona els castells amb la ciència | URV
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 de març de 2022 a les 12:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat Rovira i Virgili aprofita els castells per fer arribar la ciència a la ciutadania. Es tracta de la iniciativa 'Castells de Ciència', una de les primeres accions públiques de la Càtedra de Castells de la URV. La idea és aprofitar el món casteller com a fil conductor per ajudar a entendre conceptes científics.

La iniciativa comptarà amb un cicle de xerrades durant la primavera, entre d'altres activitats

Des de les perspectives de la química, la física, la història, l'antropologia, l'arquitectura i la sociologia s'estudiaran diverses facetes dels castells. S'investigarà l'energia potencial dels castells (física), el casc de la canalla (química), l'origen dels castells (història), les construccions gòtiques amb relació als castells (arquitectura), el fenomen identitari (sociologia) i les colles com a espai de cohesió social (sociologia).

Entre abril i maig s'instal·laran cartells a Tarragona, Reus i Valls i es farà divulgació a través de les xarxes. En aquesta primera fase també s'organitzarà un cicle de xerrades, es faran accions efímeres a carrers i places dels tres municipis, i també visites als assajos i diades comentades des d'un punt de vista científic. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: