1 de 10
LABORAL

El TSJC resol que el personal de baixa de l'Hospital de Santa Tecla cobri els complements dels festius assignats

La sentència encara no és ferma però el sindicat SATSE Catalunya celebra que els efectes s'estendran a altres empreses

Una ambulància aturada a Urgències de l'Hospital Santa Tecla de Tarragona | Jonathan Oca
per Nació Tarragona, Tarragona | 8 de març de 2022 a les 18:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs del sindicat d'infermeria SATSE Catalunya per incloure en el còmput del complement per Incapacitat Temporal (IT) dels treballadors de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona també els imports corresponents a les retribucions per la jornada complementària d'atenció continuada i els plusos de dissabtes, diumenges i festius que, per ser obligatoris o habituals, havien de ser considerats com a retribució "fixa i periòdica".

Segons ha informat SATSE Catalunya a través d'un comunicat, la sentència no és ferma i l'empresa hi pot presentar recurs. Tot i això, ha celebrat que els efectes es podran aplicar a altres empreses.

Tal com ha indicat el sindicat, els professionals de la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla que tenen programades les guàrdies i els dies que han de treballar en dissabte, diumenge o festius, veuran inclosos aquests imports en el càlcul del complement de millora de la prestació de la Seguretat Social, fet que suposarà que els seus ingressos es corresponguin amb el 100% del que haurien cobrat si no haguessin estat de baixa.

SATSE Catalunya ha afegit que aquesta sentència "serà determinant en tots els conflictes col·lectius i demandes individual" d'aquestes característiques que hi hagi en altres centres de treball.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: